pixel6protest
Jeg bruker fremdeles ikke widgets.

Annonse


TEST: Pixel 6 Pro er mye mobil, men det er to problemer

Pixel 6 Pro er en glattpolert stein av en mobil med et uvanlig kamera-design, men Android er seg selv likt.

Introduksjon

Undertegnede har lenge vært lite imponerte over Googles maskinvare-satsing de siste årene.

Joda, Chromecast er nyttig, men ikke noe nytt lenger, selskapet driver ikke med VR i noen særlig grad, og hva skjer med bil-prosjekter og AI? Det ser ut som de har en brette-Pixel på vei, men markedet er fremdeles ikke overbevist om at dette er formfaktoren for fremtiden.

Det ser ut til at de har større problemer med å bli en forbrukermerkevare lik Samsung og Apple. Kanskje er de rett og slett ikke interesserte?

Annonse


Det er mye mulig, men uansett er Android tett knyttet til Google, så det er viktig de henger med i svingene. Er “helt nye” Pixel 6 Pro mobilen alle har ventet på?

Spesifikasjoner

  • 6.7″ – 19.5:9 – QHD+ (1440 x 3120) LTPO
  • 24 timer+ batterilevetid
  • 12 GB LPDDR5 RAM – 128 GB/256 GB/512 GB UFS 3.1
  • Google Tensor – Titan M2 sikkerhets CPU
  • 50 MP Octa PD Quad Bayer vid-kamera – 1.2 μm piksler – ƒ/1.85 blenderåpning – 82° blenderåpning – 11.1 MP11 · 1.22 μm piksel – ƒ/2.2 blenderåpning – 94° ultra vidvinkel
  • 4K video @ 30 FPS, 60 FPS – 1080p @ 30 FPS
  • USB Type-C 3.1 Gen 1
  • Stereo høyttalere
  • Wi-Fi 6E (802.11ax) med 2.4G+5GHz+6GHz, HE160, MIMO
  • Bluetooth 5.2
  • Corning Gorilla Glass Victus – Edgeless Corning

Design

Jeg nevnte i sniktitten (som du bør supplere til denne anmeldelsen) plagen med å bruke deksel på en så lekker enhet, og dette er fremdeles et must etter mine første meninger om temaet. Mobilen er skinnende blank, og har du tørre fingre (som så ofte på vinteren), er det så alt for lett at den seiler ut av hånda – dette i større grad enn en iPhone som jo heller ikke er en Cat-mobil man kan kaste rundt seg.

At mobiler ikke overlever møter med bakken om man er ekstra uheldig blir svært dyrt når disse i utgangspunktet koster 10 000 kroner og mer. Jeg turte derfor ikke kle den av, og brukte den i stedet med Googles stygge plast-deksel som ikke har noe å gjøre på en ellers så lekker mobil som Pixel 6-serien.

Har man sett en moderne Android har man sett Pixel 6: fronten er en gigantisk skjerm, og ofte uten busslomme. Unntaket er kamera-raden på baksiden som ikke plager meg, men som andre muligens ikke liker så godt. Baksiden er en av få måter produsentene kan skille seg fra resten, og det er uansett mange år siden jeg hadde mulighet til å legge ned mobilen uten at den hviler på kameraene.

Utover dette ligger mobilen behagelig i hånda og 19.5:9-skjermformatet gir i måte mening.

Skjerm

Panelet på 6,7 tommer bretter seg utover den store flaten, og selv med lange fingre er det smått kronglete å nå topp-elementer som veldig ofte inkluderer å dra ned varsel-vinduet. Dette er nok en av grunnene til at jeg har lest mange foretrekker Pixel 6 på 6,4″ (0,1″ mindre enn iPhone 13 Pro Max), for mer komfortabel bruk. Det skal ikke så mye til.

Jeg er enig i brukerkritikken i forhold til størrelse, og synes at 6 Pro er litt for stor for komfortabelt bruk, men er du mobil-gamer eller ser mye film/TV på buss og tog, ser jeg at det kan være verdt det.

Utover dette er skjermen veldig god, har like god lysstyrke som Apples toppmodell, og det er jo litt fint at panelet krommer litt rundt kroppen selv om dette er en trend bransjen i økende grad har forlatt.

Ytelse og i bruk

Ingen mobiler når opp til Apples i GeekBench-tester og andre verktøy som måler ytelsen.

Så er også tilfellet med Googles nye toppmodeller som er de første med selskapets egen brikke. Men la deg ikke lure, for i bruk er den kjappere enn iPhone 13 Pro Max som tidligere avslørt.

Dette er også min erfaring: det er ingenting å utsette på ytelsen, men Android er dessverre ikke like “mykt” i brukeropplevelsen som iOS. Slik har det vært veldig lenge, og slik er det fremdeles selv med Android 12.

Jeg opplevde også problemer med at brukergrensesnittet henger seg opp ved deaktivering av miniatyr-video som er aktivert som standard med YouTube. Det er også slik at gestene som Android kopierte av iOS fungerer i praksis fungere på som måte som en iPhone, det er bare ikke like naturlig i bruk. Dette er litt pirk, men det er verdt å nevne for de som lurer, for ting har blitt bedre, men det er noe med Apples berørings-oppdatering i kombo med iOS som er prikken over i-en.

Det dummeste jeg mener Google har gjort er å inkludere fingersensor under skjermen. Er det litt smuss på fingrene gjenkjennes ikke fingeren, dessuten var løsningen med fingersensor på baksiden mer brukervennlig da man kunne løfte opp mobilen, holde den i hånda, og hvile pekefingeren på baksiden.

Det er også slik at man må holde fingeren på skjermen ett sekund – denne løsningen er definitivt ikke like kjapp som sensor på baksiden som fungerte så bra. Hvorfor hoppe over til en dårligere løsning bare fordi man kan, det er jo ikke slik at dette er nytt?

Jeg skjønner nå hvorfor Apple vegrer seg mot samme løsning, men ser på det som usannsynlig at de implementerer noe lignende nå som de har løst maskeproblemet med FaceID.

Kamera-duell mot iPhone 13 Pro Max

Jeg testet mobilen mot iPhone 13 Pro Max i Las Vegas.

Takket være 4 x optisk zoom kan man se lenger, men Apple har dratt ifra Google med sin kamera-app som er kjappere enn Googles. Dette var ikke alltid tilfellet, men slik er situasjonsrapporten per tidlig 2022.

Som alltid: pluss til Google for at man kan hente opp kameraet lyn-kjapt med to trykk på-knapp trykk.

Pixel 6 Pro:

iPhone 13 Pro Max:

Konklusjon

Pixel 6 Pro er en kapabel mobil, og er ikke dårligere på de viktigste områdene for en toppmodell per i dag, men, med ett unntak: batterilevetiden.

Jeg leste på forhånd at den største modellen ikke har like god varighet som mange toppmodeller der jeg mener iPhone 13 Pro Max er meget god. Likevel så klarer den ikke holde batteriet gående like lenge som Apples toppmodell selv om Google har stappet et 5003 mAh-batteri i den største.

Kanskje burde så panelet stoppet på 6,5″ om det hadde hjulpet noe? Jeg vet ikke om det ligger der eller i måten Android 12 fungerer på, men dette er altså den største skuffelsen.

Jeg er glad for at Google går for egne brikker: ikke bare har de bevist at Pixel 6 kan åpne apper like kjapt som iPhone 13 Pro, men designet er lekkert, og det er moro å se at de tar store mobiler seriøst igjen, selv om det kanskje hadde vært lurt å stoppe på 6,5″. Nå får jeg håpe at Google fortsetter å rette på feil og mangler med neste generasjon, for gunnmuren er solid bortsett fra batteriet.

Med bedre batterilevetid og en FaceID-løsning eller sensor på baksiden, hadde denne nok denne fått minst 8 poeng.

TEST: Pixel 6 Pro er mye mobil, men det er to problemer
Vi konkluderer
Ytelsen er god tross mindre rå kraft enn Apples toppmodeller, og kameraet levere også varene. Skjermen er stor og lys-sterk, men dessverre bruker Google under-panalet sensor og batterilevetiden kunne vært bedre.
Leservurdering152 Vurderinger
4.6
+
Stor og flott skjerm
Pent design
Ligger godt i hånda
God ytelse
-
Ikke god nok batterilevetid
Veldig glatt
Ikke det beste brikkesettet om man trenger rå kraft (video-eksport f.eks.)
7.5

Annonse