windows11ssdytelse2022
Microsofts KB5008353-oppdatering har ytterligere feilrettinger for å bedre SSD-ytelsen i Windows 11.

Annonse


Du har vel installert Windows 11-oppdateringen som gjør SSD-en kjappere?

25. januar i år lanserte Microsofts oppdatering KB5008353.

KB5008353 er viktigere enn vi var klar over

En av forbedringene i denne er forbedret SSD-ytelse, for forrige gang Microsoft prøvde å rette feilen gikk det ikke helt etter planen, i det minste ble ikke alle disker bedre.

Ifølge rettenotatet til Microsoft har de rettet en “ytelses-regresjon som oppstår ved aktivering av Update Seqence Number (USN).

Vi rapporterte om den store C-oppdateringen dagen etter, men visste ikke at USN i det hele tatt hadde noe med SSD-ytelsen å gjøre.

Annonse


Dette er rettet i Windows 11 og 10 ( KB5008353):

  • Retter en feil som medfører at lyd-tjenesten stoppet å fungere med visse enheter som støtter maskinvare-akselerert Bluetooth-lyd
  • Fikser en feil som påvirker ikoner for apper når de ikke kjører. På oppgavelinjen kan appene vises som aktive selv om de ikke kjører
  • Retter et problem som feilaktig viser volum-ikonet i oppgavelinjen som dempet
  • Retter en feil som kan få en enhet til å slutte å fungere når den er koblet til flere skjermer
  • Retter en feil som kan bety at ikoner ikke vises på oppgavelinjen på sekundær-skjermen
  • Forbedrer automatisk lysstyrke for bedre respons når det er lite lys på alle støttede systemer

Dette skrev vi om ytelsesproblemene i desember 2021

“Både IOPS (Input/Uutput Operations Per Second) og lese og skrive-hastighetene forringes ved bruk av visse NVMe SSD-drivere i Microsofts nyeste OS.

Problemet beskrives av frustrerte brukere på Microsofts supportforum og ikke minst Reddit der det som skal være en Microsoft-utvikler som for tre måneder siden sa han var på saken. Den gang var OS-et i beta, men forringet ytelse er fremdeles et problem.

Microsofts tråd er ganske død, men det finnes en rekke Reddit-tråder som er aktive og der brukere har gjort en rekke tester med Windows 10 mot 11, se under.”

Annonse