windows11ssdoppdatering
Du kan kanskje forbedre SSD-ytelsen med en gang i Windows 11 om du forespør KB5007262-oppdateringen.

Annonse


SSD-oppdateringen gikk alle hus forbi

Det er ikke så lenge siden vi skrev om forringet SSD-ytelse i Windows 11, men feilrettingen har kanskje vært tilgjengelig helt siden november.

Microsoft kan ha rettet problemene

“Både IOPS (Input/Uutput Operations Per Second) og lese og skrive-hastighetene forringes ved bruk av visse NVMe SSD-drivere i Microsofts nyeste OS”, meldte vi 7. desember. Nå viser det seg at Microsoft faktisk har lansert en test-oppdatering som ifølge notatene bør fikse feilen.

Merk at man må etterspørre oppdatering KB5007262 manuelt fra Windows Update, så det er ikke sikkert at dette er den endelige feilrettingen, men det kan være verdt et forsøk. Du kan også laste ned og installere den manuelt.

Dette melder Microsoft om feilrettingen

Løser et problem som påvirker ytelsen til alle disker (NVMe, SSD, harddisker) i Windows 11 ved å utføre unødvendige handlinger hver gang en skrive-operasjon oppstår. Dette problemet oppstår bare når NTFS USN-journalen er aktivert. Merk at USN-journalen alltid er aktivert på C:-disken.

Microsoft, 22. november, 2021

Har du merket bedre ytelse med oppdateringen på plass?