indisk-rupee
Finansministeren i India har lagt frem en plan for å løfte den digitale økonomien i landet. (Ill: Unsplash/Rupixen)

Annonse


India går “all inn” på krypto og NFT

Den indiske finansministeren melder at en digital versjon av valutaen deres vil lanseres allerede i år.

Denne artikkelen inneholder reklame-lenker.

Følger etter Kina

Finansminister Normala Sitharaman kunngjorde nyheten i en årlig budsjettale der hun også annonserte en plan for å skattlegge inntekt fra digitale eiendeler, der man skattes 30 prosent på profitt fra salg og overføring av kryptovaluta og NFT-er. Det tilsvarer landets høyeste skattesats.

BBC skriver at India nå følger Kinas fotspor, som altså har innført testing med digital yuan. I begge tilfellene har det vært et underliggende håp om at innføringen av digital valuta skal gi et stort løft til den digitale økonomien.

Annonse


Sitharaman uttalte også at digital valuta vil lede til mer effektiv og billigere håndtering av valutasystemet.

– Skattesatsen er for høy

Planen om å innføre en egen, digital rupi har falt i god jord hos krypto-handlere. Til BBC forteller Sumit Gupta, medgrunnlegger av den indiske kryptoplattformen CoinDCX, at tiltaket positivt påvirker andre digitale valutaer da det signaliseres at disse er legitime.

Gupta synes dog lite positivt om skattesatsen som han mener er for høy:

En skattesats på 30 prosent tilsvarer den samme som gevinst fra spekulative aktiviteter som lotteri og gambling. Den foreslåtte satsen kommer sannsynligvis til å være en hindring for mange som ellers kunne vurdert å investere i det.

Annonse