Applehodesettstorlader
Apples VR/AR-hodesett får kraftig ytelse, men vil også ikke kunne være superlett grunnet batterikrav. Det er ikke ventet lang batterilevetid, men god 4000 x 4000 oppløsning.

Annonse


Apples hodesett krever 96 w lader og får trolig M1 Pro-brikkesett

Nå begynner det å dukke opp helt konkret informasjon om Apples kommende hodesett, det første noen gang, kanskje.

Apples VR-hodesett får M1 Pro-brikke med 10 CPU kjerner og 14 GPU kjerner

Det høres med en gang ikke så veldig spennende ut å få avslørt at VR-hodesettet med AR har en lader på 96 w, den samme som kan bestilles som ekstra-tilbehør for å kjappest mulig lade MacBook Pro 14. Velger man en av de kjappere konfigurasjonene er denne laderen inkludert. Nå melder Ming-Chi Kuo at det er nettopp denne laderen som følger med i boksen. Den rimeligste modellen er utstyrt med en mindre 67 w lader.

Hodesettet kjører garantert en form for Apple Silicon, og fordi laderen er den kjappeste man kan få til maskinene, er det trolig at hodesettet i det minste har kraft som en M1 Pro-modellen med 10 kjerner CPU, 14 kjerne GPU og 16 kjerner Neural Engine. Det er godt mulig Apple døper brikken noe annet, men at det i bunn er en M1 Pro, men med oppgradert Neural Engine. Det er også mulighet for at den får M2-brikke, eller at det kanskje kommer en lettere og billigere utgave med M2.

Apple følger opp med andre generasjon om to år

Med mer kraft enn de fleste Mac-er og samtlige iPad-er, vil batteriet måtte være ganske stort, noe som samtidig betyr at hodesettet kan bli tungt. Det er uansett slik at Apple ikke ser for seg at man bruker hodesettet hele dagen, og med knapp batterilevetid går det ikke uansett. At det får god ytelse og høy oppløsning peker også i retning noe vi har hørt i noen år, nemlig at prisen blir høy.

Samme analytiker tror andre generasjon lanseres i 2024.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse