applehodesettlett
Apples hodesett er bare ett drøyt år unna lansering og Apples planer er å følge opp med andre generasjon som blir enda lettere i 2024. Design: Antonio DeRosa

Dette vil være nøkkelen til suksess

Annonse


Oculus Quest 2 veier 500 g. Nå hevder Ming-Chi Kuo at Apples hodesett vil veie fra 300 til 400 g.

Apple har 1000 utviklere som jobber med VR/AR-hodesettet

Det er av naturlige årsaker viktig at hodesettet er så lett som mulig slik at man kan ha det på lenge uten at det blir ukomfortabelt.

Det ryktes også ytelse på høyde med Apples M1-brikke, veldig høy oppløsning i panelene og en pris på rundt 1000 dollar (9000 kroner). Fokuset skal være på gaming, media-konsum og kommunikasjon.

Design: Antonio DeRosa

Vil kunne plukke opp mikro-gester

Kuo mener også at hodesettets lys-teknologi ikke bare kan oppdage hendene i front av en bruker, men også detaljene til en hånd og hva den gjør, som Apple allerede gjør med FaceID for Animoji-er som endrer seg i forhold til ansiktsutrykk.

Annonse


Dette vil gjøre det enklere å utføre fin-motoriske gester uten å måtte gjøre overtydelige gester, og vil være noe av det aller viktigste for Apple å få til korrekt for ikke å skape irritasjon eller at hodesettet utfører feil operasjoner. “Mikro-gester” er allerede avslørt i et Apple-patent relatert til hodesettet.

I tillegg til gest-deteksjon kan hodesettet se objekter, se hvor man ser, kjenne igjen stemmen, oppdage hud, uttrykk og analysere et rom.

“Andre generasjon kommer allerede i 2024”

Kuo forventer rundt 2,5 til 3,5 millioner solgte hodesett i 2023, og mener at Apple skal følge opp med andre generasjon allerede i første halvdel 2024 og forventer salg på 10 millioner enheter av denne. Andre generasjon blir mye lettere, får et oppdatert design og et kjappere brikkesett.

Det ser ut til at Apple skal vise frem hodesettet neste år, men kun gi utviklere de første eksemplarene for å bygge opp et app-økosystem og lansere året etter.

Vi regner med at andre generasjon blir rimeligere da første generasjon er myntet på personer som vil ha det nyeste. Det blir trolig stor kamp om å skaffe de aller første.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse