Applearvrmetaikkeheledagen
Apples VR og AR-hodesett blir dyrt, får høy oppløsning og er visstnok ikke noe man går rundt med. Konseptbilde: Ian Zelbo.

Annonse


Apple vil ikke du skal bruke VR-brillene deres hele tiden

I motsetning til Meta skal Apples VR/AR-hodesett som visstnok skal vises frem i juni, være et produkt man ikke bruker hele tiden.

Meta ønsker du skal forsvinne inn i VR

Tanken er at Meta skal posisjonere sine produkter på en måte at man ønsker å forsvinne inn i den virtuelle verdenen og markedsplassen. Apple ønsker visstnok ikke at deres hodesett brukes til å forsvinne inn i «metaverset», men brukes til sporadiske spill, kommunikasjon og underholdnings-økter. En fersk rapport melder at det ikke er et «hele dagen»-produkt. Mer om selve rapporten senere.

Vi har vanskeligheter med å se for oss at Meta kommer til å markedsføre at man bruker deres VR-produkter «hele dagen», da det er null personer som vil anse det som sunt.

Dette bekrefter på mange måter en snarlig annonsering

På så måte hadde det trolig skadet Metas rykte, men så er jo Meta et selskap som startet som et sosialt nettverk. Ønsker de at dette fremdeles er fokus ønsker de bruk mest mulig – underholdningsprodukter man har betalt for stiller seg litt annerledes, og spill er uansett for intensivt i VR til at man orker det i lange økter.

Interessant er det også at Apples interne politikk skal være at «hele dagen» VR-økter er noe de ikke har lov til å røre. Det hele høres ut som noe selskapet ønsker å kommunisere, og ikke en lekkasje. Og ganske riktig: Mark Gurman fra Bloomberg er mannen som ble hvisket i øret at dette er Apples strategi, så det kan være plantet, og derfor også den første indirekte bekreftelse på at produktet eksisterer og at det er kort tid unna avsløring.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse