sonybildesensormobil
Nattkameraer i mobiler har sett store fremskritt de siste årene - nå blir de enda mye bedre.

Annonse


Nå blir mobil-kameraene enda råere: slipper inn dobbelt så mye lys

Sony sine kamera-sensorer brukes i mange mobiler, inkludert de fra Apple som i større grad ønsker kontroll over brikkene som tar for seg trådløs kommunikasjon. Ønsker de i fremtiden å konkurrere mot blant annet Sony og designe sine egne kamera-sensorer?

Sonys CMOS bygger teknologien lag-på-lag

Uansett hva Apple måtte velge å gjøre i fremtiden, så er Sony ledende på området nå. Selskapet sier at CMOS bilde-sensoren er den første der teknologien stables på hverandre.

Bilde-diodene har ansvaret for å konvertere lys til elektriske signaler, mens piksel-transistorene tar seg av kontrollen av signalene.

Det store gjennombruddet er at disse to delen tar opp på plass på hvert sitt lag:

iPhone 14 eller 15?

“Der tradisjonelle CMOS-bildesensorer sine fotodioder og piksel-transistorer er på samme flate, så separer Sonys teknologi fotodiodene og piksel-transistorene på ulike lag. Den nye arkitekturen mer eller mindre dobler metnings-signalet relativt til konvensjonelle bilde-sensorer, øker den dynamiske rekkevidden og fjerner støy for på den måten å betraktelig øke bildekvaliteten”.

Annonse


Sony sier de skal videreutvikle teknologien, så det er usikkert om dette dukker opp i iPhone 14, eller om vi må vente på 15. generasjon.

Annonse