appletarbrikkekontroll
Apple har fra før av egne brikker som parer AirPods mot iPhone, og brikker for å finne igjen ting med AirTag.

Annonse


Apple tar kontroll og markedet reagerer med skrekk

Apple søker medarbeidere i Irvine, Sør-California.

iPhone med Apple 5G-modem kommer i 2023, men de er ikke ferdige

Der har de startet opp et nytt kontor. Planen: å ta enda mer kontroll over hva som er på innsiden av produkter som iPhone og iPad. Apple ser spesifikt etter personer som har ekspertise innen utvikling av modem-brikker og annen trådløs teknologi som må til i moderne smartmobiler.

Vi har lenge visst at Apple skal lansere mobiler med egne 5G-modem om et par år, men det stopper ikke der, Apple vil ha enda mer kontroll ved å produsere egne brikker for alt den trådløse kommunikasjonen. Dette vil trolig hjelpe dem til å øke både ytelse og batterilevetid, i tillegg til den store fordelen å ikke være avhengige av andres produktveikart.

Apple konsoliderer markedsmakt

Markedet har også tro på at planene er nærliggende: Skyrowks falt med 11 prosent. Broadcom og Qualcomm mer enn 4 prosent etter at Bloomberg avslørte planene.

“Vær med i gruppen som skaper trådløse brikker som vil ha en kritisk påvirkning for å bringe Apples topp-moderne trådløse teknologi til hundrevis av millioner av produkter”, heter det i en av stillings-annonsene.

Annonse