Bilde: Waqar Khan.

Annonse


iPhone får Apple-modem i 2023 – nye iPad-er neste år

Nikkei Asia har snakket med en rekke kilder som avslører Apples brikkeproduksjonsplaner. Qualcomm, MediaTek og Huawei dominerer 5G-mobilbrikker.

Qualcomm forventer at deres 5G-modembrikkesalg til Apple vil synke til 20 prosent i 2023, noe som ytterligere styrker den nye rapporten.

Apple og TSMC samarbeider tett om 5G-utvikling

Det er 2023 det er interesse rundt fordi dette er året Apple skal utstyre iPhone med eget 5G-modem, og ikke et fra Qualcomm. Dette for at Apple skal slippe å betale lisens, og for ytterligere å kunne styrke signal-styrke og batterilevetid.

TSMC har ingeniører hos Apple i California nå som jobber med de nye brikkene som igjen bygger på Intel-teknologi/ekspertise/patenter Apple skaffet seg med oppkjøpet av modem-delen av selskapet i 2019.

Annonse


Avisen avslører også at iPad (sist oppdatert i april i år) får TSMC sin 3 nm-teknoplogi allerede neste år, og iPhone 14 som lanseres høsten 2022, får 4 nm fra samme selskap.

Designet ryktes i denne retning, men vi er fremdeles ikke solgt på kameraet i front:

Video: Waqar Khan.

Også i mars ble det meldt 2023 som lanseringsår, den gang meldte vi blant annet:

Det er tidligere rapportert at Apple har avtale om Qualcomm for neste års iPhone i form av Snapdragon X65, så en lansering i 2023 gir mening også av den grunn.

ITavisen

ITavisen, juli 2019:

“Viktigst av alt ser ut til å være det Cook omtaler som en mulighet til å kontrollere utviklingen av fremtidige produkter i langt større grad, så vel som å eie og kontrollere “primær teknologi” bak produktene de utvikler. Disse kommentarene er på lang vei et hint om selskapets planer for å utvikle egen modemteknologi slik flere kilder de siste årene har insistert. Det er dessuten ikke første gang at Apple-sjefen signaliserer et ønske om å produsere alle sentrale iPhone-komponenter selv.”