googlevpnlansertnorge
Google sin VPN-tjeneste er rullet ut i rekke nye land, inkludert Norge. Man finner tjenesten i Google One-appen og den fungerer kun om man betaler for skylagring.

Annonse


Nå er Google VPN i Norge

Det var i desember i fjor at vi først fikk nyss om Googles egen VPN-tjeneste i forbindelse med lanseringen av oppdaterte Google One.

Google har lansert VPN i Norge, men det er ikke gratis

Den gang var ikke VPN-tjenesten inkludert i betal-pakken, men det er den nå (ja, du må betale for One for å få VPN-tjenesten), om enn ikke akkurat nå med en gang så sier Google at de kun er noen dager unna lansering.

For VPN-tilgang kreves det at man er medlem med 2TB-pakken eller høyere.

Det er viktig nok å merke seg at tjenesten ikke fungerer i land der den ikke er lansert, i det minste ikke “akkurat nå”, slik Google ordlegger det.

Annonse


Slik fungerer en VPN-tilkobling.

Lover å ikke snoke

Selskapet sier med hånden på hjertet at de “aldri vil bruke VPN-tilkoblingen for å følge med på, loggføre eller selge nettleser-aktiviteten din”. I tillegg er klienten åpen kildekode og punkt-til-punkt krypteringen er undersøkt av NCC Group, men på vegne av Google.

Google sier at de heller ikke vil følge med på nettverkstrafikk, DNS, IP-adresser og brukt båndbredde ei heller tidene brukere er pålogget.

Selskapet melder de utvikler apper til iOS, Mac og Windows, men foreløpig kan tjenesten kun brukes via Google One-appen til Android.