googleonlagringsplass
Google One tilbyr opp til 30TB lagringsplass for bilder og alt annet i Google-universet, men i Norge stopper det på 2TB.

Annonse


Nå er de nye Google One-pakkene i Norge: 30TB koster 1349 kroner måneden

Google priskutter nå prisen mye på de aller største lagringsvalgene, men de er dessverre ikke tilgjenglig i Norge enda, selv flere år etter lanseringen.

Oppdatert, 20:42:

Det viser seg at mange, om ikke alle, kan få de nye lagringsalternativene, men det fordrer at man allerede er Google One-medlem. Om man ikke er der, kan man kun starte et abonnement som stopper på 2TB.

Merk: VPN-tjenesten er ikke for Norge: Her finner du norske VPN-leverandører

Annonse


Her er alle pakkene helt opp til 30TB. Merk at man heller ikke i Norge kan betale for et helt år fra og med 10TB, men må betale månedlig.

Google tar 150 dollar måneden for 30TB – 10, 20 og 30TB kuttet med 50 prosent

Det er ikke helt godt å skjønne, etter lanseringen av One i 2018, hvorfor nordmenn ikke kan dra nytte av mer lagringsplass og Googles VPN.

Vi ser dem om vi bruker en VPN: da føres prisen opp i dollar selv om nettsiden er norsk, så det mulig du kan handle med VPN med norsk kort, og få langt rimeligere lagring. Merk: dette kan vi ikke bekreftet, så det gjøres eventuelt på eget ansvar.

Google har trolig systemer for å oppdage hvor tjenestene brukes, og kanskje uavhengig av VPN. Selskapet melder at “en minimal mengde loggføring utføres for å sikre tjenestekvaliteten, men nettverkstrafikken din loggføres aldri, og IP-adressen din knyttes ikke til aktivitetene dine.”

Grunnen til at vi nevner dette er at det er snakk om store priskutt, og det faktum at de kommer etter Googles avsløring om at høykvalitetsbilder i Photos nå vil spise av gratis-kvoten.

Det er uansett ikke mulig å forhåndsbetale for ett år av gangen med de største produktene, men som sagt: de finnes ikke offisielt i Norge enda.

Her er de nye prisene med de aller største lagringsvalene som ikke tilbys nordmenn offisielt. De som allerede har en av disse, får de nye prisene automatisk:

Dette er den offisielle norske prislisten, der lagringsplassen stopper på kun 2TB til 899 kroner måneden. Disse prisene er uendret:

Google One VPN er også kun i USA, men Google lover å bygge ut

Hverken Googles VPN eller mer enn 2TB lagringsplass tilbys i Norge foreløpig.

Google One-appen har også innebygget VPN, som det forklares på den norske siden.

Les om: Gratis VPN

Merk at også dette kun fungerer i USA, offisielt: “VPN er tilgjengelig i USA via Google One-appen for Android. Flere regioner kommer snart.”

“Utvid Googles sikkerhet i verdensklasse til kryptering av nettrafikken på Android-enheten din – uansett hvilken app eller nettleser du bruker.”

Og:

“VPN fra Google One understøttes av Googles førsteklasses nettverksarkitektur. Du kan alltid la VPN-et kjøre mens du får beholde en rask internettilkobling for appene og tjenestene dine.”

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse