macbook
Noe av kritikken mot nye MacBook Pro går på at Face ID mangler, og at den ikke har touch-skjerm

Annonse


Her er Apples svar på hvorfor nye MacBook Pro ikke har Face ID og touch-skjerm

Vi er i likhet med veldig mange andre meget fornøyd med Apples nye bærbare maskiner, men det betyr likevel ikke at de er perfekte: noe av kritikken omhandler Apples valg om å ikke inkludere Face ID eller berøringsskjerm. I en uttalelse overfor Wall Street Journal har selskapet nå gått ut med grunnen til at disse funksjonene mangler.

– Perfekt optimalisert for indirekte input

Når det gjelder bruken av berøringsskjerm, noe mange Windows-laptoper lenge har tatt i bruk, forteller Apples seniorvisepresident innen maskinvare at de utelukkende fokuserer på indirekte input på MacBook og at berøringsteknologien deres er forbeholdt iPad.

– Vi lager verdens beste touch-datamaskin på iPad, forteller John Ternus:

iPad er fullstendig optimalisert for berøring, og Mac er fullstendig optimalisert for indirekte input. Vi har ikke følt at det er nødvendig å endre på dette.

Og når det gjelder Face ID – noe mange mener fint kunne tatt plass i busslomma som har funnet sted til de nye MacBook Pro-maskinene, handler det om at Apple mener Touch ID passer bedre i bærbare laptoper. Begrunnelsen her er ifølge Tom Boger i Apple at “Touch ID passer bedre i laptop-formfaktoren ettersom hendene dine allerede er på tastaturet”. Litt merkelig logikk ifølge enkelte, ettersom en kan argumentere for at ansiktet i samme sett peker mot skjermen.

Annonse


Vanntett Mac i fremtiden?

Av intervjuet med Wall Street Journal skal det også ha kommet frem at Apple forsøker å jobbe med tredjepartsreparatører. Den samme Boger som uttaler at Touch ID er tilstrekkelig for Mac fortalte nemlig at han for noen måneder tilbake fant ut at en kan spare noen hundre dollar ved å oppsøke en uavhengig tredjepart for å reparere maskinen dersom du ikke har AppleCare-forsikring – med en forutsetning om at reparatøren har riktige deler samt kompetanse til å utføre jobben, noe de ofte ikke har ifølge Boger. Han følger opp med å si at Apple stadig jobber for positiv utvikling på denne fronten.

Utover dette ga de også kommentarer på hvorvidt Apple har planer om en vanntett MacBook i fremtiden, og hvordan oppgraderingsmulighetene på de nye MacBook Pro-modellene er: vanntett Mac er ikke planlagt, og nei, oppgraderingsmulighetene uteblir for nå. Sistnevnte skyldes ifølge de to høytstående Apple-figurene at noe av grunnen til forbedret ytelse skyldes blant annet den nye, “samlede” minnearkitekturen som igjen gjør at man ikke selv kan øke minnekapasiteten.

Kilde:
9To5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse