ricochetcallofduty
Ricochet vil uten tvil bli kontroversielt, men hva kan egentlig gjøres for å stoppe jukse-programmer enn å konstant følge med på hvilke programmer som prøver å tukle med spillet?

Annonse


Warzone og Vanguard installerer en driver for å stoppe juksere

Husker du denne saken fra september?

“Nå må en driver til fordi jukse-programvare har blitt for sofistikert”

“Valorant er det første spillet som krever at maskinen din støtter Windows 11. Det betyr at maskinvaren må være god nok, og at hovedkortet takler TPM 2.0 og “Secure Boot”. Spillet har nemlig baket inn begge disse teknologiene som minimum-krav for FPS-spillet i sitt Vanguard Anti-Cheat-system. Så selv om spillet kan kjøre på maskiner som ikke har allverden ytelse, vil man altså bli stoppet om man kjører Windows 11.”

Nå gjør ikke Activision det samme med “Ricochet Anti-Cheat” til Vanguard og Warzone, men de går mye lengre enn hva som er tradisjonelt: det skal kjøres en driver når man spiller for å stoppe juksere.

Ricochet kommer først til Warzone

De melder at “kernel-level” driveren først lanseres når den kommende “Pacific”-oppdateringen lanseres til Warzone og at det senere skal lanseres til Vanguard.

Annonse


Systemet består av flere deler; en server-del som følger med på statistikk for å oppdage juksing, mer grundigere undersøkelser for å stoppe jukserne, samt forbedret konto-sikkerhet, med mere. Med mere inkluderer maskinlæring for å fakke mistenksomme spiller-mønster.

Det finnes ikke noe lignende til konsoller, men som Activision påpeker vil også konsoll-spillere som kjemper mot PC-spillere også dra nytte av dette.

Driveren følger bare med på og rapporterer aktivitet relatert til Call of Duty, inkludert programmer som samhandler med Call of Duty for å oppdage om de manipulerer spillet.

Activision

Vi håper ikke dette vil by på teknisk krøll

Driveren vil være et krav for å spille som starter automatisk med spillet, og stopper når spillet avsluttes. Fjernes spillet, fjernes driveren fordi det er en del av installasjonen.

Activision sier at de har testet driveren for at alt fungerer som det skal (“stabilitet” er begrepet de bruker”), og at de vil fortsette testing og forbedring av programvaren etter første lansering.

Annonse