valorantwindows11
Hva vil være argumentet for spillstudioer å ikke aktivere den samme teknologien i sine spill, spesielt om det er utbredt med juksing? På den annen side er det trist at mange spillere med eldre maskiner ikke får være med, så da er det like greit å ikke oppgradere 5. oktober.

Annonse


Nå sperrer spillet ute ikke-støttede Windows 11-maskiner

Valorant er det første spillet som krever at maskinen din støtter Windows 11. Det betyr at maskinvaren må være god nok, og at hovedkortet takler TPM 2.0 og “Secure Boot”.

Dette blir det mer av

Spillet har nemlig baket inn begge disse teknologiene som minimum-krav for FPS-spillet i sitt Vanguard Anti-Cheat-system. Så selv om spillet kan kjøre på maskiner som ikke har allverden ytelse, vil man altså bli stoppet om man kjører Windows 11.

Det ser derfor ut til at det vil være smart for mange å ikke oppgradere til elleve, for vi er ganske sikre på at dette er en trend som vil fortsette.

Anti-Chat Police Department melder at dette er gode nyheter for spillere (mange vil sikkert være uenige), men de har et poeng: nå vil spillstudioet nemlig kunne bannlyse ID-en i maskinvaren din om du jukser, noe som vil gjøre nettopp den aktiviteten veldig dyr, da de i det minste vil måtte handle nytt hovedkort.

Det er fra før av kjent at Windows 11 blir mer lukket som macOS:

Annonse