Myndighetene har problemer med å håndheve forbudet mot gaming. Ill.foto: Rodnae Productions, Pexels

Annonse


Kinas forbud mot online-spill har skapt svartebørs for spillkontoer

I Folkerepublikken Kina er online-spill forbeholdt voksne unntatt én time fredag, lørdag og søndag mellom klokken 20 og 21. At smarte tenåringer finner kreative måter å omgå forbudet på, irriterer kommunistpartiet.

Personer under 18 år har ikke lov til å spille online i Kina

Timen fra 20.00 til 21.00 på fredager, lørdager, søn- og helligdager er unntatt fra forbudet for tenåringer mot å spille online i Kina. Forbudet har vært på plass siden 1. september iår og det ble fra første dag omgått. Dette irriterer det kinesiske kommunistpartiet som nå har beordret at smutthullene må tettes.

ITavisen: Kina forbyr unge under 18 å spille mer enn tre timer online i uken

Svart marked for spillkontoer

Da forbudet kom oppsto det umiddelbart et online marked hvor voksne selger adgangskontoer for spilling. Med disse kan mindreårige spille under andres navn og dermed vri seg unna forbudet mot spill. “På noen online-plattformer er det dukket opp selskaper som leier ut eller selger spillkontoer,” klaget den offisielle partiavisen People’s Daily. “Brukerne omgår tilsyn ved å leie eller kjøpe kontoer og spille online uten restriksjoner.”

Annonse


Strammere kontroll

“Dette betyr at det fortsatt er smutthull som gir tenåringer adgang til online-spill, noe som krever vår oppmerksomhet.” Sist fredag ​​instruerte Kinas kulturdepartement politiet om hyppigere og mere intens overvåkning av spillleverandørene.

Også overvåkningen av internettkafeer skal skjerpes slik at de ikke lenger slipper inn ungdommer. I tillegg vil det iverksettes tiltak mot online spillleverandører som ikke har de nødvendige statlige lisensene. Kulturdepartementet oppfordrer alle innbyggerne til å rapportere overtredere til myndighetene.

“Sosialisme på kinesisk”

Frem til slutten av august fikk kinesiske tenåringer spille på nettet i halvannen time pr. dag og tre timer på helligdager. Fra 1. september forbød Kina nesten helt online-spilling for tenåringer. Ifølge offisielle uttalelser er formålet å beskytte “mindreåriges fysiske og psykiske helse” og implementere Xi Jinpings “ideer om sosialisme med kinesisk vri i den nye tidsalderen”.

Online-spill uten forutgående brukerregistrering med eget navn har vært ulovlig i Folkerepublikken siden 2019.

Annonse