Annonse


iPhone 13 er KJAPPERE enn hva Apple hevder

Apple underselger ytelsen til A15-brikken i de nye iPhone 13-modellene.

A15 er kjappere enn hva Apple markedsfører

I vår omtale forklarte vi at vi nærmest merket forskjell på ytelsen kontra 12 Pro Max, men faktum er at den teoretiske ytelsen ikke er 50 prosent kjappere enn Apple har reklamert, men 62 prosent kjappere. Det har vel aldri skjedd at ytelsesøkninger har blitt nedgradert for reklameformål, men Apple mente at det var best å underselge denne gang. Det er AnandTech som har avslørt dette.

Samtidig som kjernene krever mer strøm, er de “mye mer” energieffektive, ifølge publikasjonen som har gjort et dypdykk.

A15-designet, grov-oppsummert.

Energi-effektiviteten er forbedet med 17 prosent ved maks ytelse

En faktor som er viktig for å oppnå ytelsen og energieffektiveten er at mellomlagringen i brikken er doblet til 32MB sammenlignet med A14. Dette gjør det jo mulig for brikken å hente RAM-informasjon som er lagret på samme brikke, i stedet for å måtte forespørre den tregere og mer ineffektive DRAM-en.

Annonse


“Gigantisk” omtaler AnandTech L2-mellomlagringen som er økt fra 8 til 12MB og som nå er på samme størrelse som selskapets M1-brikke man finner i iPad Pro, iMac og MacBook Pro og Air. Dette gjør det mulig å øke ytelsen litt mer enn hva A14 klarer, men fordi det er snakk om samme ytelses-kjerne i bunnen, erkjennes det at det ikke er så stor forskjell fra ytelsen til A14, noe vi jo la merke til.

For dette får de tyn

Beklageligvis for iPhone 13 Pro klokkes brikkene ned grunnet varmeutvikling, så skal man gå Pro, er det nok greit å gå for Pro Max som også har bedre batterilevetid.

AnandTech har en kalddusj til i forhold til varmeutviklingen, for designet som skal ta av seg dette “er uten tvil en av de verste på markedet, og gjør ikke en god jobb med å spre varmen”.

I hovedsak er ytelsesforbedringene ikke et så stort hopp vi har vært vant til, men ytelsen er bedre og energieffektiveten mye bedre, noe som gjør det mulig å øke batterilevetiden med minst et par timer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse