windows11installernå
Windows 11 har vært stabilt nok for moderne maskiner i mange måneder. Storoppgraderingen lanseres tirsdag 5. oktober.

Annonse


Slik lurer du deg til Windows 11 nå med en gang

Du kan faktisk lure til deg Windows 11 nå, og dette er veldig nærme den ferdige versjonen.

Det eneste du må gjøre er å melde deg inn i Release Preview-testkanalen, men ikke forespørre oppdateringer i Windows Update.

Ikke trykk Windows Update etter at du har meldt deg inn i Release Preview-kanalen

For som Neowin påpeker medfører det at man i stedet får servert Windows 10 21H2 som også serveres i samme testkanal (versjoner som serveres her er veldig stabile for de aller fleste, med unntak av spesial-maskinvare og spesielle programvare-miljø).

Uansett, for å få versjon 11 må du ikke røre noe som helst. Tanken er at Windows i stedet skal servere deg med en beskjed når Windows 11 er klart til å lastes ned. Ja vi vet, det er kjedelig å vente, og merkverdig at man ikke bare kan få ved å trykke på en spesial-knapp, men Microsoft og oppgraderinger er ofte et rot.

Annonse


Det kan ta mange timer, om ikke dager, før Windows varsler deg for å oppgradere

Samme Windows-blogg påpeker at det ikke er noen triks for å trigge å få oppgraderingen med en gang, men man må smøre seg med tålmodighet (det kan ta minst en dag) – eventuelt så kan du jo alltid laste ned ISO-filen og oppgradere på den måten, og du slipper å “brenne” en DVD som i gamledager: det holder å kjøre installasjonen fra ISO-filen som selv “monteres” av Windows.

Når Windows 11 er klart for maskinen din, får du kanskje en melding i Windows Update, eller en annen type velkomstmelding. Når det nye OS-et er installert, kan du melde maskinen ut av Insider-programmet.

Windows 11 lanseres offisielt 5. oktober. Versjonen du får servert om du velger RP-versjonen er nok veldig lik RTM (Release To Manufacturing)-utgaven.

Annonse