Windows11
Windows 11 kan installeres på det meste, men det spørs om gammel maskinvare får «pynte»-oppdateringene.

Annonse


Har du gammel CPU får du ikke Windows 11-oppdateringer, advarer Microsoft

The Verge har en interessant sak om Windows 11 og ISO-installering, altså installering på en formatert partisjon der man må installere driverne selv

Microsoft ønsker ikke lenger støtte eldre maskinvare

Du husker sikkert for noen dager siden da vi skrev at Microsoft ikke har noen problemer med at du laster ned ISO-filen og installerer på også PC-er som har CPU-er som ikke er støttede, men det er først nå selskapet sier at oppdateringer, inkludert sikkerhetsoppdateringer, potensielt, ikke vil leveres til maskiner med CPU-er som er for gamle.

Microsoft har tidligere advart det samme med Windows 7, altså at når OS-et gikk ut på dato så var det over med sikkerhetsoppdateringer, for så å levere sikkerhetsoppdateringer likevel.

Hvor mange år tilbake er det rimelig at Microsoft støtter via Windows Update?

Microsoft jobber tett med masinvareprodusenter, så alle parter har en fordel av at folk handler ny maskinvare (det mest sannsynlige er at Microsoft ikke ønsker bruke tid og ressurser på eldre maskinvare), men det kan også være slik at dette er Microsoft noe må si av juridiske årsaker, og at det vil leveres oppdateringer.

Det er vanskelig og si hva som egentlig kommer til å skje, og kun etter lanseringen av OS-et i vinter vil vi få svaret. Uansett er det slik at ikke-støttede maskiner ikke kan direkteoppgradere fra 10 til 11, du må bruke ISO-en.

Annonse