iphone13deksler
Nye iPhone 13 vil nok en gang få en større kamera-oppgradering, denne gang med video-fokus. Designet forblir uendret i motsetning til Apple Watch 7 som vil matche iPhone 12 og 13 bedre.

Annonse


Dette er den store iPhone 13-skuffelsen for Norge

Den store iPhone-avsløringen forrige uke, for det er rimelig sikkert når det kommer fra Ming-Chi Kuo, er at den store «one more thing»-funksjonen for kommende iPhone 13 som lanseres tampen av september vil gjøre det gratis å ringe og sende meldinger (iMessage, men med grå merking av meldingene), selv uten kobling til en tradisjonell operatør.

Glem denne støtten i på hytta i Norge

Nå avslører Mark Gurman som kanskje er enda mer treffsikker (når lanseringene nærmer seg), at funksjonen kun fungerer i områder uten nett-dekning og kun i utvalgte områder – mao. er ikke Norge i nærheten av å bli vurdert, vi er jo dessuten langt fremme med 5G-dekning.

Gurman mener at støtte for dette i land med god dekning ikke vil skje i nær fremtid, og eller kanskje aldri.

Det er interessant at Apple gjør dette, for spørsmålet er om dette ikke kan hjelpe borgere i totalitære regimer å rapportere til omverdenen.

Annonse


Spørsmålet er jo hvor vanskelig det i så fall vil være å smugle inn de dyre mobilene, og hvor mye Apple vil markedsføre funksjonen. Nå virker det mer som at det blir en mulighet som skal brukes i nød-tilfeller. Det vil også ta rundt ett minutt å koble seg opp.

Mer tyder på at navnet er iPhone 13 (inkl Pro Max), og ikke 12s:

Apple Watch 7

I andre Apple-nyheter, og også denne er fra Gurman, avslører han at den helt nye klokkeserien skal avløres i inneværende måned, samtidig med de nye mobilene, men at det vil være få av dem i begynnelsen av salgsperioden. Det skal bli interessant å se hvordan situasjonen blir i Norge.

De nye klokkene vil kunne vise mye mer informasjon, spesielt 45 mm-urskiven, samtidig som panelet er nærmere glasset – alt komineres med et nytt design og smalere rammer.

Som rapportert tidligere kommer blodsukkertesteren senere – ditto for teknologi som kan måle blodtrykket

Om Apple er alene med dette i smartklokkemarkedet, vil de dra ytterligere fra konkurrentene. Nylig dro Xioami fra Apple i antall solgte etter at Apple i åresvis har dominert.

Vi har tidligere meldt at produsenten har utfordringer med den nye klokka, fordi alt er nytt “og veldig avansert”. Dette høres også ut som en Apple PR-lekkasje, men hvem vet.

Annonse