iphone13leo
Apple har en stor overraskelse i år: man vil kunne ringe og sende meldinger uten nett med iPhone 13. Neste år år Android-mobiler støtte.

Annonse


“One more thing”: iPhone 13 blir satelitt-mobil!

Ming-Chi Kuo har en “one more thing” før september.

Apple har forsket på satelitt-kommunikasjon i lengre tid

Det er måneden Apple skal annonsere sine nye 13-modeller med A15-brikke og langt mer avansert video-opptak. Det vanlige er å oppgradere innmaten med kjappere brikker og forbedre kameraene, så denne overrasket oss.

Det er intet mindre enn den kjente analytikeren, Kuo, som mener at iPhone 13-serien utstyres med Low Earth Orbit (LEO)-teknologi.

Ikke bare skal Apple nytte teknologien i mobiler, men også i VR-hodesett, den kommende elektriske bilen og IoT-tilbehør.

Annonse


I 2022 vil det trolig være mange mobiler med LEO

Med denne teknologien kan man ringe og sende meldinger uten behov for den tradisjonelle datakoblingen mot operatøren, da man ikke bruker operatøren i det hele tatt, men den samme teknologien som SpaceX gjør i sin Starlink.

Det ventes at andre mobilprodusenter implenenterer LEO-støtte neste år. Årsaken er at de venter på Qualcom X65-brikken som gjør dette mulig, og trolig også at dette sammenfaller bedre med lansering av egne mobiler. Apples nye iPhone-serie bruker X60-brikken for satelitt-kommunikasjon.

Trolig vil det fungere slik at teleoperatørene kobler seg til Globalstar sin satelitt-kommunikasjonstjeneste.