teslafsdpris
Tesla lovte selvkjørende egenskaper når den tid var inne, men fant i ettertid ut at maskinvareoppgraderinger måtte til. Nå tar de 1000 dollar for å installere FSD-maskinvare for de med FSD-abonnement.

Annonse


Tesla senker prisen etter kritikk, men gjør det ikke gratis etter at de lovte dette

I går meldte vi: “Det var i helgen at Tesla rullet ut sitt abonnement for selvkjøring, hvor de som har betalt for dette ved kjøp av bilen kan aktivere abonnementet for å få mer funksjonalitet knyttet til selvkjøring. For de som ikke har valgt å gå for en Full Self Driving-pakke når de kjøpte bilen så tilbyr Tesla en oppgraderingspakken for 1500 USD, ca 13.500,- norske kroner.”

Setter ned prisen, men gjør det ikke gratis

Problemet, som vi også nevnte tirsdag denne uken, er at Tesla tidligere har uttalt at samtlige biler produsert siden 2016 skulle få selvkjøringsmuligheter når programvaren var klar. Ja, det husker vi også de uttalte.

Men så endrer de nå også mening, i det minste med 500 dollar. Tesla har nemlig kuttet prisen fra 1500 dollar for installasjon av 3.0-maskinvaren i biler med 2.0 eller 2.5 versjon slik at de kan teste det nye FSD-programmet der man betaler per måned.

Tesla har tidligere oppgradert biler med for gammel maskinvare uten ekstra kostnad om man handler pakken til fullpris, men tar altså nesten 10 000 kroner for å gjøre det om man ønsker et abbonement.

Annonse
Dette skriver Tesla:

“Teslaer med fremtidig selvkjørende funksjoner og Autopilot 2.0 eller 2.5 får en gratis oppgradering til FSD-computeren. Planlegg installasjonen fra Tesla-appen ved å velge ‘Avtale service’ > ‘Tilbehør’ > ‘Oppgraderinger & installasjoner’ og legge til ‘Oppgrader FSD-computer’ i beskrivelsen.”

Selskapet melder også at:

Hvis du har kjøpt fremtidig selvkjørende funksjoner og har Autopilot 2.0 eller 2.5, vil du kunne motta en gratis installasjon av vår FSD-computer.

Tesla

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse