Markedsføringen til Tesla har villedet forbrukere en stund nå.

Annonse


Tesla tar betalt to ganger for “full selvkjøring”

Det står ikke akkurat stille rundt Tesla for tiden.

Tar betalt to ganger

Det er electrek.co som melder at Tesla tar seg betalt to ganger for å gjøre biler mer selvkjørende, selv om kundene allerede har betalt for dette ved kjøp av bilen.

Det var i helgen at Tesla rullet ut sitt abonnement for selvkjøring, hvor de som har betalt for dette ved kjøp av bilen kan aktivere abonnementet for å få mer funksjonalitet knyttet til selvkjøring. For de som ikke har valgt å gå for en Full Self Driving-pakke når de kjøpte bilen så tilbyr Tesla en oppgraderingspakken for 1500 USD, ca 13.500,- norske kroner.

Eneste problemet med dette er at Tesla siden 2016 har sagt at alle biler som er produsert siden da skal ha alle muligheter for full selvkjøring når softwaren etterhvert blir klar for det.

ITavisen
I innlegget som fortsatt ligger ute på Tesla sine egne sider så står det svart på hvitt. Kilde: Tesla

Før og etter FSD 3.0

Problemet som har oppstått er at Tesla etterhvert har funnet ut at datamaskinen som skulle håndtere selvkjøringen ikke var god nok, og etter å ha gått gjennom iterasjoner som Hardware 2.0 og 2.5, så landet de etterhvert på det som fikk navnet FSD 3.0, eller Full Self Driving 3.0 som er basert på Tesla sitt eget brikkesett. Kun biler produsert etter midten av 2019 har denne installert fra fabrikken.

Annonse
Og det er de som ikke har FSD 3.0 som nå må ut med 13,500 kroner for å få en oppgradering de egentlig har betalt for.

Tesla villeder kunder

Allerede i fjor slo en tysk rettsinstans fast at Tesla sin markedsføring rundt selvkjøring er villedende og selskapet skulle ikke lenger markedsføre sine biler med begreper som “Autopilot” og “full selvkjøring”.

Bakgrunnen for dette var i følge retten at markedsføringen var misvisende gitt at selskapet ikke holdt sine lovnader om å levere dette innen utgangen av 2019, samtidig som retten mente at Tesla ubegrunnet hevdet at dette var lovlig i Tyskland.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse