Annonse


Windows 11 lanseres gratis i løpet av julen i år – beta-testingen starter neste uke

Windows 11 lanseres senere i år, og er et 64 bit OS, og kun det.

Oppdatert, 18:20:

Microsoft slutter med dagens rotete Windows 10-oppdateringssyklus og skal i stedet stor-oppdatere Windows 11 en gang i året.

Home- og Pro-versjoner er støttet i 24 måneder, mens Enterprise og Education i 36 måneder.

Annonse
Oppdatert, 18:14:

Windows 11 Home krever Microsoft-konto og nett-tilgang under installasjon. Det er mulig man kan bruke lokale kontoer etter at OS-et er satt opp for første gang.

Les alt om nye Windows 11:

Krever kun 4GB RAM og 1GHz CPU

Samtidig er det kjent at det oppgraderte OS-et med en visuell overhaling, forbedret multitasking og en mer effektiv kjerne, vil kunne kjøre 32 bit apper også.

Minimum panel-størrelse og 64GB lagringsplass er noe høyere enn i Windows 10, men det er ingen dramatikk i forhold til disse kravene.

Dette er minimumkravene:

  • 1Ghz 64-bit to-kjerne CPU
  • 4GB RAM
  • 64GB lagringsplass
  • 9″ – 1366×768
  • UEFI, Secure Boot og TPM 2.0 kompatibel
  • DirectX 12 /WWDM 2.x

Du kan undersøke om din maskin er kompatibel med dette verktøyet.

Microsoft om lanseringen

“Windows 11 vil være tilgjengelig via en gratis oppgradering for kvalifiserte Windows 10 PC-er og på nye PC-er fra og med julen.

Vi jobber også med våre detaljhandelspartnere for å sikre at Windows 10 PC-er du kjøper i dag, er klare til oppgraderingen til Windows 11.

Gratis-oppgraderingen vil begynne å rulle ut til kvalifiserte Windows 10 PC-er denne julen, og inn i 2022″, forklarer Microsoft som avslører at testversjonen lanseres neste uka via Windows Insider-programmet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse