2022 Ford F-150 Lightning (Square)
2022 Ford F-150 Lightning Platinum, Lariat, XLT.

Annonse


Ford F-150 Lightning har batteri nok til å gi strøm til huset ditt

Fords helelektriske pickup kan forsyne huset ditt ved strømbrudd, uten ekstra skjøteledninger.

Mobilt nødbatteri

Fords 2022 F-150 Lightning helelektrisk pickup har en rekke banebrytende funksjoner: Uavhengig bakfjæring (første gang på F-serien), Mega Power Frunk (mer lasterom enn Toyota Corolla sedan), lav pris. Men denne elbilens viktigste innovasjon at den kan forsyne hjemmet ditt med elektrisitet under et strømbrudd.

Det er helt sant. Bilen kan overta strømforsyningen når e-verket svikter – og enda bedre, den krever hverken kabelspaghetti eller bærbar generator. Det Ford har kalt Intelligent Backup Power kan mate strøm fra batteripakken direkte inn i huset gjennom veggladeren.

Det krever kraft å flytte tonn

Elbiler lagrer enorme mengder energi i batteriene. Det krever nemlig mye kraft å flytte flere tonn hundrevis av kilometer. Når pickupen neste år kommer i salg (USA) kommer den med to batteripakker; den minste skal gi en rekkevidde på 370 kilometer og den største i underkant av 500. Ford har ikke oppgitt hvor store strømreserver pakkene gir, men de estimeres til henholdsvis 110 og 150 kWh.

Annonse
Ifølge Ford er batteripakkene – basert på et daglig gjennomsnitt på 30 kWh – tilstrekkelig til å forsyne et hus med nødvendig strøm i ca. tre dager. Med kløktig rasjonering kan strømmen vare i opptil ti dager.

Skrur seg automatisk på ved strømbrudd

Forutsatt at F-150 Lightning er koblet til slår Fords Intelligent Backup Power seg automatisk på når det er strømbrudd, men det kan også konfigureres manuelt. Den mater strøm fra batteripakken via en inverter som forvandler den fra DC til AC.

F-150 Lightning vil også kunne drive huset ditt om dagen når strømprisen er høyere, og lade om natten når den koster mindre. Dette har potensiale i seg til å redusere strømregningen betydelig.

Les også: Ford avslører: F150 Lightning

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse