apple5gmodem2023
5G er mye kjappere, men er også langt hardere mot batterilevetiden.

Annonse


Vi håper på mye bedre iPhone-batterilevetid i 2023 med 5G påslått

5G tar sin bit av batterilevetiden.

Du får bedre batterilevetid om du bruker LTE

Vi har testet i lengre tid med og uten, og med både iPhone 12 Pro og 12 Pro Max, og ingen av dem imponerer med batterilevetiden når 5G er aktivert – det er fremdeles mye å spare ved å bruke LTE, i det minste i området vi tester. Kanskje dine erfaringer er annerledes?

Uansett har vi i lengre tid vært klar over at Apple utvikler et eget 5G-modem, og vi håper at de klarer å presse mer batterilevetid ut av dette modemet. Det vil være rart om ikke, da de kan gjøre sin helt egen greie i symfoni med sine A-brikkesett, i stedet for å tilpasse egne brikker mot Qualcomms X55-modem.

2023 er ingen garanti – omtaler det som tidligst mulige lanseringsår

Ming-Chi Kuo har oppdatert informasjon om lanseringsplanene, og det hele skal visstnok skje i 2023:

Annonse
“Vi spår at iPhone vil dra nytte av Apples eget 5G-modem tidligst i 2023”, sier Kuo og legger til at Qualcomm vil kunne få det tøft: salget av 5G-toppmodeller går nemlig tregt, og selskapet vil derfor måtte konkurrere mer på antallet solgte enheter i billigmobil-segmentet for å gjøre opp for tapet av storkunden.

2023 backes også opp av andre

Utviklingen av det nye brikkesettet startet tidlig i fjor. Den første iPhone-serien med Apples eget modem, for første gang, spås også av analytikerne hos Barclays å skje i 2023. Apple handlet Intels modem-business for å slippe å starte uten et fundament.

De to selskapene kranglet om modemprisene i 2019, men ble til slutt enige. Det ble senere avslørt hvor mye Apple måtte betale Qualcomm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse