xboxtjenerikkepenger
Microsoft og Sonys konsoller er så dyre å produsere at de ikke tjener penger på dem. I stedet er håpet å "låse" brukerne inn i økosystemene med løpende abonnement.

Annonse


Microsoft har aldri tjent penger på Xbox

Det er ikke sjokkerende, men det er likevel fascinerende å høre Microsoft måtte bekrefte (PDF) under Epic mot Apple-rettsaken at de ikke tjener penger på å selge konsoller.

– Vi selger konsoller med tap

Det er kun Nintendo som har vært smarte nok til å legge opp til en strategi der maskinvaren ikke er alt, og på den måten kan produsere langt rimeligere konsoller de faktisk tjener penger på når de selger.

Microsofts plan derimot, er å selge høy-teknologiske spill-bokser der økosystemet rundt er ment å tjene dem pengene, som Xbox Game Pass.

Her er Microsofts profitt-margin for programvare og tjenester fra 2013 til 2019:

Har aldri tjent penger på Xbox-maskinvare

Det utrolige er spørsmålet som ikke kun tar for seg Series X|S, men Xbox-konsoller generelt:

Annonse
“Har Microsoft noen gang tjent penger på salg av en Xbox-konsoll?” Lori Wright (Vice President, Gaming, Media & Entertainment), sitt svar var kontant “Nei”. Og, om de ikke hadde tatt en 30 prosent andel fra studioer som ønsker spillet sitt på Xbox, hadde de ikke tjent penger i det hele tatt.

I det samme Microsoft-dokumentet har selskapet også analysert Sony og kommet frem til at de neppe heller tjener penger på salg av konsoller.

Fortnite er så viktig for konsollene, at spillet etter topp-året 2018 begynte å tjene litt mindre, så gikk det utover konsoller – se også hvor mye mobil-segmentet økte i 2019 sammenlignet med 2018:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse