sonyplaystation5
Sony leverer hva verden vil ha.

Annonse


Kjedelig lesning

Alle de store elektronikkfirmaene går så det suser, men regnskapstallene deres engasjerer meg egentlig veldig lite. Igår meldte vi om Samsung der champagnekorkene suser oppunder taket. Idag er det Sonys tur.

Nesten åtte millioner PS5 på fem måneder!

På litt over fem måneder har Sony solgt 7,8 millioner PlayStation 5-enheter, melder de i sin første kvartalsrapport. Og 3,3 millioner av dem er solgt siden januar. I tillegg selger de fremdeles en haug PS4-er, rundt en million, så de frykter ikke for sin dominerende posisjon i spillmarkedet.

Også Sony profitterer på korona: Sykdom, død og ikke minst det at folk er blitt isolert i hjemmene sine. 

109 millioner PS Network-brukere

Og hva gjør man i hjemmene sine når man er ferdig med å lage barn? Skal man legge regnskapene til elektronikkgigantene til grunn for svaret på det spørsmålet, er det ikke matlagning akkurat. Kontoret er flyttet hjem og det er skoler og universiteter også. Der jobber man elektronisk og fyller hjemmet med elektronikk. Har man barn kjøper man PlayStation og abonnerer på PlayStation Plus. Det er nå 47,6 millioner abonnenter og – rapporterer selskapet – rundt 109 millioner PlayStation Network-brukere de siste tre månedene. 

Annonse
Det eneste som i øyeblikket holder Sony tilbake, er deres egen evne til å produsere disse konsollene like raskt som folk kjøper dem.

Det er spill det er snakk om

Når det gjelder Sony selv forteller de om samme eventyr som Samsung i gårsdagens melding. Både salget og nettoinntektene eksploderer. Sistnevnte tall hoppet fra 12,6 milliarder til 107 milliarder yen, siste tall tilsvarer 8,2 milliarder norske kroner. Det er en haug med penger og det er i hovedsak spilldivisjonen som får æren. 

De som sysler med film hos Sony nevnes knapt og skal visstnok ikke være invitert med på champagnekalaset (som vi antar Sony inviterer til, de skal sikkert ikke være dårligere enn kollegene på andre siden av Koreastredet).

Dette får holde, jeg gidder ikke rapportere mere regnskap idag. 🙂

Kilde: Sony

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse