Becky Fantham, Unsplash
Samsung har god grunn til å feire første kvartal 2021. Foto: Becky Fantham, Unsplash

Annonse


Tørster etter “chips” under champagnefesten

Som mange andre teknologibedrifter har Samsung blomstret i koronatiden. Salget av den nyeste Galaxyen går godt og sender overskuddet 46 prosent høyere enn samme periode i fjor. Inntjeningstallene for 1. kvartal viser et nettoresultat på 7,1 billioner won (ca. 53 milliarder kroner), men selskapet advarer aksjonærene om dårligere tider i vente på grunn av mangel på chip.

Mere penger enn noen gang

Fimbulvinteren i Texas med nedfrosne vindturbiner og strømbrudd bidro til problemer – mens etterspørselen etter utstyr av alle slag, spesielt Galaxy S21-serien, medførte høyere fortjeneste enn noe annet første kvartal for selskapet.

I kvartalet som kommer forventer Samsung å se telefonsalget synke “ettersom salg av flaggskiptelefoner faller og noen komponenter er problematisk.” I mellomtiden vil skjermpanelvirksomheten øke fokuset på OLED for enheter som telefoner, konvertible sammenleggbare, nettbrett og bærbare datamaskiner.

OLED

Samsung kommenterte ikke ryktene om en OLED-avtale med LG om større TV-skjermer for neste år, bare at selskapet “vil forberede seg på masseproduksjon av neste generasjons panelteknologi, QD-skjermer.”

Annonse


Les også Dette landet tar helt av.

Kilde: Engadget

Annonse


Annonse


Annonse