Steve Jobs 2010
Steve Jobs. Foto: Wikimedia Commons

Annonse


Steve Jobs hadde katastrofale planer for iPhone

Scott Forstall, mannen bak iOS som forsvant fra Apple i 2012 grunnet Maps-fiaskoen, avslører at Steve Jobs overhodet ikke var interessert i en app-butikk med ekte apper.

Jobs trodde HTML5 var den snarlige fremtiden, ikke apper

I stedet jobbet Jobs ivrig for å overbevise om at web-apps, altså i nettelseren, var nok. Det er ikke så lenge siden folk så for seg at nettleser-teknologier som HTML5 skulle ta over alt, men det har ikke skjedd enda – det nærmeste man kommer er Chromebooks, men Android og iOS domineres av apper som aldri før og nettleseren er i hovedsak for nettsider.

Apple-toppsjef Eddy Cue prøvde å overbevise om å bringe iMessage til Android i 2013:

Forstall forklarte i forbindelse med saken at det var flere toppsjefer som mente det aldri burde være mulig for tredjeparts-selskap å tilby ekte apper, altså lokal programvare som nytter all maskinvaren.

Det var sjefer som mente vi kun burde ha nett-applikasjoner, andre som mente vi burde tilby en hybrid-plattform med web-teknologi og kode som kjørte direkte på maskinvaren.

Scott Forstall, tidligere sjef for Apple-programvare

iPhone ble ikke lansert med App Store, utrolig nok

Mange av dere husker at iPhone lanserte uten App Store, og det var Steve Jobs, ifølge Forstall, som var en av de som var mest i mot en App Store med ekte apper. “Steve mente at vi ikke burde gi mulighet for tredjeparts-utvikling i det hele tatt”. Forstall sier at han sterkt for tredjeparts-apper med en app-modell, og at han og Jobs hadde mange temperamentsfulle diskusjoner rundt temaet.

Annonse


Forstall avslører at de diskuterte alle mulige måter å distribuere apper på, blant annet Windows-modellen der utvikleren tilbyr programvaren til kunden direkte uten en sentralisert app-modell, men at toppene i selskapet til slutt kom til enighet om at en app-butikk var det mest, og at i-app-kjøp ville gjøre det langt enklere for utviklerne å tjene penger på mer-salg da Apple allerede har kundens kredittkort lagret.

Flash døde endelig i år

Det er ikke mange av oss som tenker på Flash i disse dager, men Adobe sin multimedia-plattform for web-en dominerte lenge, til skuta ble så lekk grunnet dårlig ytelse, batterilevetidtap og virus, at det ikke gikk lenger.

Apple prøvde visstnok sitt beste å få til Flash i iOS, men Forstall forklarer at “ytelsen var elendig og pinlig og ikke noe vi kunne ha klart å gjøre om til en merverdi for kunden”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse