Det ryktes iOS 15 sin versjon av iMessage storoppgraderes for å konkurrere mot nettopp WhatsApp.

Annonse


Apple-toppsjef ville bringe iMessage til Android i 2013 – derfor sa de nei

Dokumenter avslørt i forbindelse med Apple – Epic-rettsaken avslører at Apple-toppsjef Eddy Cue ønsket å bringe iOS sin eksklusive meldingstjeneste til Android for åtte år siden.

Eddy Cue ønsket at iMessage skulle fungere på både iPhone og Android

Dette er samtalen hadde med Craig Federigh i april 2013 samtidig som det svirret rykter om at Google skulle handle WhatsApp. Det var Facebook som endte opp med WhatsApp.

Cue: Vi er nødt til å bringe iMessage til Android. Jeg har bedt et par personer undersøke dette, men vi bør gasse på og gjøre det til et offisielt prosjekt… ønsker vi å miste en av de viktigste app-økosystemene til Google? De har søk, e-post, gratis video og vokser raskt med nettlesere. Vi har den beste meldingsappen, og vi bør gjøre den til en bransjestandard. Jeg vet ikke på hvilke måter vi kan tjene penger på dette, men det koster oss ikke så mye å løpe.

Les mer om iOS- og iPadOS 15:

Federighi: Har du noen tanker om hvordan vi kan skifte til iMessage (fra WhatsApp) overbevisende til massevis av Android-brukere som ikke har en haug med iOS-venner? iMessage er en fin app/tjeneste, men for å få brukere til å bytte sosiale nettverk, trenger vi mer enn en marginalt bedre app. (Dette er grunnen til at Google er villig til å betale 1 milliard dollar – for nettverket, ikke for appen.) I fravær av en strategi om å bli den primære meldingstjenesten for [størstedelen] av mobilbrukere, er jeg bekymret [for at] iMessage på Android tjener ganske enkelt til å fjerne et hinder for iPhone-familier som igjen ender med å gi barna sine Android-telefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse