Bitmain Antminer E9
Du må ha mer enn 32 GeForce RTX 3080 for å slå denne.

Annonse


Kineserne med ekstremt grafikkort: Like kraftig som 32 GeForce RTX 3080

Kinesiske Bitmains nye Ethereum gruvedrift-applikasjonsspesifikke integrerte krets (ASIC) Antminer E9 kommer nå som ETH-prisen når rekordhøyder. 

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Antminer E9 ASIC er like kraftig som toogtredve GeForce RTX 3080 grafikkort.

Bimain melder at Antminer E9 snart skal lanseres — men de holder så langt tett om lanseringsdato og pris. På grunn av den globale komponentmangelen er det sannsynlig at prisen vil være høy, men det vil utvilsomt konkurrere med 32 RTX 3080 grafikkort.

Sammenlignet med allerede eksisterende løsninger kan en ASIC-maskin kalt Linzhi Phoenix Miner “bare” tilby 2,6 Gh/s. Den koster 13-14 000 USD, noe som betyr at Antminer E9 sannsynligvis vil koste omtrent like mye, men yte 3 Gh/s. Den vil også være mer energieffektiv enn noen eksisterende løsning. Sammenlignet med 32 RTX 3080 grafikkort som vil forbruke rundt 7500 watt, krever den bare 2556 watt, ifølge videoen under. 

Annonse


Frustrerte gamere

Antminer E9 forventes ikke å påvirke situasjonen i det globale GPU-markedet, til det er det for stor etterspørsel etter ETH-kompatible enheter.

Mange frustrerte spillere ønsker seg ny GPU, men det er i mange tilfeller rett og slett ikke mulig. Nye GPUer er enten dyre eller utilgjengelige. Situasjonen er så ille at kinesiske gruveselskaper kjøper alt som kommer av nye bærbare datamaskiner bare på grunn av discrete GPU-er. 

Kilde:

Annonse


Annonse


Annonse