Super Meat Boy Forever. Illustrasjon: Epic Games

Annonse


Sony pøser inn 200 millioner i Epic Games før Apple-krigen starter

Epic Games styrker likviditeten foran rettsoppgjøret mot Apple. Selskapet har reist ytterligere milliarder dollar og er nå verdsatt til 28,7 milliarder dollar eller 240 milliarder i kronepenger. Sony har økt sin eierandel i selskapet med 1,7 milliarder kroner.

Epic Games mot App Store-grådighet

Søksmålet Epic Games reiste mot Apple i august ifjor gjelder Apples App Store-grådighet. Selskapet tar 30 prosent av all omsetning av spill og applikasjoner som selges gjennom App Store. Epic Games’ grunnlegger Tim Sweeney ønsket med spillet Fortnite å omgå Apple eller få Apple til å ta en lavere andel og implementerte endringer i Fortnite for å omgå App Stores betalingssystem, noe som fikk Apple til å blokkere spillet på App Store.

Epic saksøkte også Google for lignende praksis på Google Play. Imidlertid understreker Google at den juridiske situasjonen ikke er den samme som rundt Apples.

Sony velger Epics side

Finansieringsrunden inkluderer en strategisk investering på 1,7 milliarder fra Sony. Epic sier at Sonys siste kontantinjeksjon “bygger på det allerede tette forholdet mellom de to selskapene og styrker deres felles oppdrag for å fremme den nyeste teknologien innen teknologi, underholdning og sosialt tilknyttede online-tjenester”.

Annonse


Ifjor investerte Sony 2,1 milliard i Epic. Epic Games-sjef Tim Sweeney fortsatt selskapets hovedaksjonær.

Selv om Epics ikke nevnte den juridiske kampen mot Apple i pressemeldingen, er tidspunktet for investeringen interessant. Rettssakenen åpner 3. mai.

Apple: De andre er ikke noe bedre

Apple hevder at andre, konkurrerende markedsplasser som Steam og Google Play, også tar 30 prosent. De fastholder at retningslinjene for app-gjennomgang bidrar til å sikre iOS-enheter.

Les også: Stjal Bitcoins for fem millioner med App Store-app

Kilde: Engadget

Annonse


Annonse


Annonse