Endret App Store-appen fra kryptering til krypto. Illustrasjon: Wikimedia Commons.

Annonse


Stjal Bitcoins for fem millioner med App Store-app

Phillipe Christodoulou kjøpte Bitcoins for sparepengene. Nå klandrer han Apple etter at en falsk app fra App Store svindlet ham for mer enn fem millioner kroner.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Designet for å lure folk

Da Phillipe Christodoulou skulle sjekke bitcoin-saldoen i forrige måned, søkte han i App Store etter “Trezor” hvor han lagrer kryptovaluta. Appen ble på App Store rangert med fem stjerner. Han lastet den ned og logget seg inn. Det skulle han ikke ha gjort.

Christodoulou hadde tidligere lastet ned en app kalt Trezor på sin iPhone, tilsynelatende en ledsager-app for krypto-banken Treznor, men Christodoulou fant på den harde måten ut at så ikke var tilfelle. På mindre enn ett sekund var alle hans oppsparte penger borte – 17,1 bitcoin den gangen verdt 600 000 USD eller 5,1 millioner kroner. Appen var falsk, designet for å lure folk til å tro at den var legitim. 

Annonse


Tyvene la Trezor på App Store i januar. Siden appen hadde fem stjerner stolte den tidligere Bitcoin-eieren på sikkerheten. Christodoulou sier at han en gang var en lojal Apple-kunde, men med denne hendelsen har ødelagt hans forhold til selskapet.

De forrådte meg. Apple fortjener ikke å slippe unna med dette.

Phillipe Christodoulou

Fra kryptografi til kryptovaluta

Ifølge beskrivelsen var Trezor en kryptografi-app og ikke involvert i kryptohandel da den slapp inn på App Store 22. januar, men under en oppdatering endret utviklerne applikasjonen fra kryptografi til krypto-lommebok. 

Les også Hvordan kjøpe kryptovaluta

Apple fjernet den falske appen og bannlyste utviklerne kort tid etter, men da var allerede skaden skjedd. 

Brukertillit er grunnlegglende for App Store. I de få tilfellene at kriminelle svindler våre brukere, gjør vi raske grep for å forhindre at det skal gjenta seg.

Fred Sainz, Apple

Det er uklart om Christodoulou vil få noen form for erstatning fra Apple.

Kilde: Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse