nvidia3060ethereum
CryptoLeo tester et 3060-kort og bekrefter de leverer svakere hash-ytelse. Bilde: CryptoLeo

Annonse


Nvidia gjør RTX 3060 svakere for å stoppe Ethereum-gravere

For å gjøre noe med at RTX 30-serien er umulig å handle for gamere, som produktserien er tiltenkt, tar Nvidia endelig (delvis) grep.

Kutter 3060-ytelsen – Nvidia introduserer “Cryptocurrency Mining Processor”

De gjør nemlig RTX 3060 sin mulighet til å knuse digitalvaluta-gruver tregere og lanserer samtidig CMP som er laget for digital gruvedrift.

Les også: Hvordan kjøpe Ethereum

Nvidia nevner GPU-er i flertall, men det er altså kun 3060 dette gjelder (i det minste enn så lenge):

“RTX 3060-driverne er designet for å oppdage spesifikke attributter rundt Ethereum-gruvedriftsalgoritmen, og begrenser hash-hastigheten, eller digitalvaluta-effektiviteten med rundt 50 prosent”.

Annonse


Ethereum har hatt en voldsom økning, mer enn Bitcoin, noe som trolig er årsaken til at Nvidia setter ned foten for akkurat den.

Her demonstreres den dårligere ytelsen:

Nvidia gruve-kort har ikke engang mulighet til å vise noe på en skjerm

Nvidia skryter så av teknologiene som er derfor spillere: RTX, DLSS AI oppskaleringsteknologi og Reflex.

CMP er den nye serien skjermkort (med lavere volt og Hz) som ikke er laget for gamere, men for den nye “digitale gruvedriften”.

Disse kortene bedriver ikke grafikk i det hele tatt, men selges via autoriserte partnere for å gi den aller beste digital valuta-gravingen som er mulig i følge Nvidia som påpeker at spesifikasjonene ikke har de samme kravene som en GeForce GPU, og at man derfor på den måten ikke vil ødelegge for produksjonen og leveransene av GeForce-kort.

Kilde:
Nvidia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse