Dette er den mest lønnsomme Bitcoin-graveren du kan kjøpe akkurat nå

Canaan har laget kryptogravemaskiner i mange år og kommer stadig med nye modeller. I et flyktig marked der prsiene svinger og ny teknologi raskt erstatter eldre må man oppdatere maskinvare regelmessig for å henge med.

VoskCoin

Om du er interessert i slikt kan det være en god idé å følge med på VoskCoin på YouTube. Kanalen har akkurat anmeldt Canaans nye Avalonminer 1246. En datamaskin som har som eneste formål å regne på kryptografiske ligninger for å utvinne Bitcoin.

For å mest effektiv gjøre profitt har det gjennom årenes løp vist seg å være mest effektivt å legge pengene i kraftige skjermkort og ikke prosessor. Og som vi vet har ikke skjermkort vært spesielt lett å få tak i det siste året. Delvis fordi mange står og graver etter krypto.

Slik ser Canaan A1246 ut. (Ill: Canaan)

A1246 lager utrolig mye støy

En av de få du faktisk får tak i er Canaan A1246. Maskinen er den mest lønnsomme på markedet skal vi tro YouTube-kanalen, men den bråker noe inne granskauen. Som VoskCoin sier så kan han høre maskinen i hele huset, så denne bør stå i garasjen.

Samtidig varmer den opp omgivelsene, så for å få mest mulig utbytte av strømmen kan det være lurt å ha den i huset likevel.

Maskinen har en “hashrate” på 90TH/s, bruker hele 3420W strøm og er bygget for graving i større fasiliteter. Med dagens norske strømpriser og bitcoin-priser ville man i følge Buy Bitcoin Worldwide’s kalkulator ha en profitt på 87 kroner om dagen.

Med en strømpris på 14 øre per kWh har man en profitt på 87kr dagen. (Skjermdump: Bitcoin Worldwide)

Om du bruker mindre strøm på oppvarming, fordi maskinen varmer opp, kan du trekke utgiften fra på regnestykket.

Men maskinen koster nesten 35 000 kroner, så du skal grave i over et år før det lønner seg. Med andre ord er den ikke veldig lønnsom til å være den mest lønnsomme som er å få tak i. Med mindre du kjøper mange og lager fabrikk i garasjen.

Kilde:
VoskCoin
Canaan