valvehjernelese
Valve utvikler åpen kildekode for at spillstudioer skal kunne tolke hjernesignaler og på den måte tilpasse opplevelsen.

Annonse


Valves åpen kildekode skal lese hjernen din for helt nye spill-opplevelser

Som Elon Musks Neuralink forsker Valve på hvordan vi kan bruke hjernene våre som interface mot datamaskiner.

Elon Musk og Gabe Newell forsker på ting som høres ut som ekte “science fiction”

Vi skrev om Neuralink i august da selskapet snakket om hva de har fått til så langt og hva de ser for seg er de første bruksområdene.

“Musks poeng, og han har snakket om dette en rekke ganger, er at tradisjonelle input-metoder som mus og tastatur ikke langt ifra er en kjapp nok kommunikasjonsmetode mot datamaskiner: tenk om kodere kunnet skrive kode uten å måtte bruke et tastatur, og at det er nok å tenke kode. Kanskje en innebygget feilretter må på plass.”

Dette er akkurat hva Newell også føler, at dette er som tatt rett ut fra science fiction, men i et intervju fra hans nye base i New Zealand, som ser ut til være mer eller mindre permanent, så mener han det vil være feil å ikke undersøke hva som kan gjøres i dette feltet.

Annonse


Dette er andre store avsløring Newell og Valve etter at han forrige uke avslørte at studioet Valve har en rekke spill under utvikling.

Virus-beskyttelse blir viktig

Newell avslører så at joda, de bruker et OpenBCI-hodesett for å utvikle åpen kildekode som kan gjøre det enklere for spill-studioene å lese signalene fra hjernen din.

Eksempel på dette er å skru på vanskelighetsgraden om spilleren kjeder seg, men fordi Newell er en mann med ambisjoner, er målet å kunne skrive til hjernen også.

Grunnleggeren som startet sin karriere hos Microsoft poengterer at det vil være viktig å ha sikkerhetssystemer. Ja, det kan man jo si, om spill kan skrive til hjernen din – skadevare og virus kan bli virkelig farlig. Newell skildrer et scenario:

“Ingen ønsker å ende opp i en situasjon der de husker den gangen Bob ble hacket av russisk skadevare og løp naken gjennom skogen”. Enig.

Kilde:
1News

Annonse