Annonse


– Apple er råtne på innsiden

En personvernorganisasjon i Europa saksøker nå Apple.

Apple må svare på massesøksmål fra Italia

Ifølge Euroconsumers senket Apple med viten og vilje ytelsen på eldre iPhone-modeller i Italia. Apple på sin side svarte med at det er naturlig at batteriene i eldre modeller gir dårligere effekt, og for at mobilene skulle vare lenger senket de hastigheten på brikkene for ikke å overbelaste batteriet.

Euroconsumers mener:

“Når forbrukere kjøper Apple iPhones, forventer de bærekraftige kvalitetsprodukter. Dessverre er ikke det hva som skjedde med iPhone 6-serien. Ikke bare ble forbrukerne lurt, og måtte oppleve frustrasjon og økonomisk skade, men også fra et miljøperspektiv er det helt uansvarlig.

Det nye søksmålet er den siste fronten i vår kamp mot planlagt foreldelse i Europa. Vårt krav er enkelt: Amerikanske forbrukere fikk kompensasjon, europeiske forbrukere ønsker å bli behandlet med samme rettferdighet og respekt”.

Annonse


Problemet er nemlig at Apple aldri sa ifra at de gjorde dette, og her er poenget: hadde eieren av en iPhone 6, 6s eller Plus-modellen vært klar over at et enkelt batteriskifte hadde vært nok for å få tilbake ytelsen, hadde de kanskje ikke handlet en ny mobil. Gjett hva Apple har mest nytte av.

De sikter til denne saken i forhold til kompensasjon til amerikanske iPhone-eiere:

“Apple har sagt ja til å betale opp til 500 millioner dollar, over 4,6 milliarder kroner, til kunder berørte av iPhone batteriskandalen som medførte at mobilene ble tregere etter mye bruk av batteriet, noe Apple først ikke orienterte kundene om.”

Derfor mener de Apple har brutt loven

Søksmålet fra gruppen er på 60 millioner euro, over 600 millioner kroner, og de melder blant annet at følgende, og at de skal utvide søksmålene til også å gjelde Portugal.

“Søksmålet fra Euroconsumers ‘medlem Altroconsumo, søker kompensasjon på minst 60 euro i gjennomsnitt for eiere av iPhone 6, 6 Plus, 6S og 6S Plus.

Disse trinnene følger lignende søksmål mot Apple i Belgia og Spania for den planlagte foreldelsen av iPhones. Euroconsumers, som koordinerer de tre rettssakene, planlegger også å starte en gruppesøksmål i Portugal i løpet av de kommende ukene. Apple har ennå ikke svart på søksmålene i Spania og Belgia.”

Euroconsumers har til og med laget en reklamevideo for egen sak med råttent eple-symbolikk – de mener Apple bedriver “planlagt foreldelse”:

Apple ble også nettopp saksøkt for 10 milliarder kroner:

Kilder:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse