applefacetimerettsak
Apple kan komme til å måtte betale det dobbelt etter at en dommer ikke ga dem medhold i en lavere patent-bot.

Annonse


De har kranglet i 10 år – nå skylder Apple dem kanskje 10 milliarder kroner

En dommer har bestemt at VirnetX Holding Corp trolig har rett på mer penger fra Apple, og ikke mindre som selskapet bedyrer.

VirnetX aksjer opp 10,8 prosentpoeng

Ifølge dommeren har Apple ingen rett til å bli belønnet med en redusering av patent-boten på 502,8 millioner dollar – i stedet kan det nå tenkes at renter og royalyties ender med at Apple må betale holding-selskapet over 1,1 milliarder dollar i stedet.

Saken mellom de to har pågått helt siden 2012 og 2016 da vi meldte følgende:

“I august ble Apple dømt til å betale rundt fem milliarder norske kroner til selskapet for å ha krenket flere patenter i FaceTime og iMessage, men Apple anket og en dommeren forkastet dommen og forlangte ny rettssak.

Annonse


Nå ser det ut til at iPhone-produsenten har gått på en nederlag i rettssalen igjen. Nå dømmes de til å betale 304,2 millioner dollar til VirnetX, rundt 2,4 milliarder kroner.”

Sist gang vi rapporterte om feiden var i april i fjor:

“Opprinnelig brukte Apple to forskjellige tilkoblingsmetoder i FaceTime: en direkte mellom to iPhoner og en annen som brukte servere fra selskapet Akamai. Det var førstnevnte som var gjenstand i VirnetX-søksmålet fra 2012 og Apple byttet sakte, men sikkert til Akamais servere for å håndtere kommunikasjonen.

For dette betalte Apple flere hundre millioner kroner, noe sjefene ikke var særlig begeistret over. Løsningen var at selskapet selv utviklet en ny teknologi slik at de ikke lenger var avhengige av Akamai. Den debuterte i iOS 7.”

Og det er her det nye gruppesøksmålet kommer inn: følge saksøkerne ødela Apple FaceTime i iOS 6 med vilje for å få brukerne til å oppgradere til iOS 7. De hevder at Apple ønsket å spare penger på iOS 6-brukerne som ikke oppgraderte til en nyere versjon ved at de ikke fikk bruke FaceTime.”

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse