S21 er griselekker. Nå er det vel ikke mer å hente i det klassiske smarttelefon-designet? (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


Galaxy S21-førsteinntrykk: vi liker dette

Endelig har vi fått fingrene i nye Samsung Galaxy S21. Dette ser bra ut.

Med 6,2″ er skjermen like stor som skjermen i S20, men mer lyssterk og helt flat. Den har variabel oppdateringsfrekvens mellom 48 og 120 Hz og faktisk lavere oppløsning enn S20. Telefonen har 8GB RAM, 128 eller 256 GB lagring og 4000mAh batteri.

Telefonen føles kompakt, ligger godt i hånden og kjennes solid.

Vi har fått en utgave i “Phantom Violet”, men telefonen kommer også i “Phantom Pink”, “Phantom White” og “Phantom Gray”. Uansett hva du velger blir det “phantom”, men dessverre ingen “Phantom Black”.

Fargene må man bestemme selv om man liker, men telefonen står utvilsomt ut i mengden.

Perfeksjon, ikke revolusjon

Foto: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Mye er likt S20, men baksiden har fått seg en oppdatering (nedgradering?). Den er laget i plast, men Samsung beskriver materialet som “glastic”.

Annonse


Og baksiden føles nesten som glass. Samme materiale sitter bakpå S20 FE, men S21 føles hakket bedre.

Det er dessuten mange fordeler med “glastic”: Det skal mye til å knuse eller skrape opp materialet og det dannes nesten ikke fingeravtrykk. Skjermen er beskyttet av Gorilla Glass Victus.

De tre kameraene har fått ny innfatning. Metallrammen som går rundt hele telefonen brer seg ut og over i kameramodulen. Kameraet skal naturligvis være bedre enn det som sitter i S20, med 8K og forbedret nattfoto.

Med 8K sier Samsung at du like gjerne kan ta film som foto, og i stedet bare velge ut det beste bildet etterpå. Hvor bra det er gleder vi oss til å finne ut.

Spesifikasjoner

 • 6,2″ FHD+ Dynamisk AMOLED med adaptiv oppdateringsfrekvens (48Hz-120Hz)
 • 8GB RAM + 128 / 256 GB lagring
 • Trippelkamera:
  • 12 MP ultra vidvinkel, 120° F2.2, 1.4µm
  • 12 MP vidvinkel, Dual Pixel, OIS, F1.8, 1.8µm
  • 64 MP teleobjektiv, 3X, OIS, F2.0, 0.8µm
 • 10 MP frontkamera, Dual Pixel, F2.2, 1.22µm
 • 4000 mAh
 • IP68
 • 71,2×151,7×7,9 mm
 • 169g

Fingeravtrykkleseren i skjermen føles bedre enn tidligere. Den er veldig rask og fin. Telefonen oppleves i det hele tatt rask med 120Hz oppdateringsfrekvens og nye Exynos 2100.

Alle de nye modellene kommer med 5G

(Foto: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Ultra vidvinkelobjektivet tar inn 120 grader som tidligere. Nattkameraet skal ha blitt bedre. Og teleobjektivet på 64 MP har fått større åpning på 1/76″.

Samme 25W hurtiglading som før og samme trådløse 15W lading med 4,5W motsatt lading. Selv skulle jeg ønske telefonen hadde raskere trådløs lading.

Skjermen er veldig fin. Helt flat. Jeg må innrømme at jeg savner de buede skjermene litt. Men det tror jeg jeg er ganske alene om?

Endelig Google til venstre

Telefonen har OneUI 3.1 og Samsung har skiftet ut Bixby med Google. Det er fint. I stedet for at Bixby åpner seg når man blar til venstre dukker Google opp.

Man kan velge Samsung Free i innstillinger, men det er vel ingen som velger det. Bixby gjemmer seg i telefonens på-knapp, men det kan du velge bort i innstillinger.

The Verge sier at den lave prisen er en av de største nyhetene ved S21.

I USA er Galaxy S21 5G 200 dollar billigere enn det S20 var ved lansering. I Norge derimot starter S21 på 9790 kroner, mens S20 uten 5G kostet 9490 da den kom. Så faktisk er S21 litt dyrere enn det den billigste utgaven var i fjor.

Merk at S21 uten 5G aldri ble lansert i USA, men ble tatt inn i Norge som et billigere alternativ.

Og telefonen kommer uten lader. Originallader fra Samsung koster 249 kroner, så her til lands blir det vanskelig å trekke frem prisen som et salgsargument. Hvorfor den ikke er billigere i Norge, vet vi ikke, men man kan jo spekulere i at det har noe med at telefonen kommer med Exynos-prosessor i stedet for Qualcomms Snapdragon 888. Kanskje en lisensgreie?

Det er for øvrig ikke lenge siden Samsung mobbet Apple for å kutte laderen, men det skulle ikke gå lenge før de fulgte de etter.

Uansett lover S21 veldig bra. Vi kommer tilbake med full test.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse