samsung980props5
Samsungs 980 PRO PCIe 4.0 NVMe SSD 1TB når fete hastigheter på PCIe 4.0-systemer.

Annonse


Nå tar PC-gamerne hevn, knuser Playstation 5

Intels Z490-brikkesett og Rocket Lake CPU-er gir svimlende god SSD-ytelse.

Dessverre er det ikke nok å handle SSD-en

Årsaken er at fjerde generasjon SSD er her i kombinasjonen fjerde generasjon PCIe.

Det er fremdeles tidlig, så det er testet med en tidlig utviklermodell, altså et MSI Z490-A Pro-hovedkort (2000 kroner) med en ikke-navngitt Rocket Lake skrivebords-CPU.

Z490 og Z590-hovedkort får alle generasjon 4.0-støtte, men kun med en kompatibel ellevte generasjon Intel rocket Lake CPU. Eldre tiende og 11. generasjon Comet Lake Refresh CPU-er gis ikke 4.0 SSD-støtte.

Resizable BAR forbedrer ytelsen med en fastvareoppdatering

MSI Z490-A Pro. Bilde: MSI

Den nye BIOS-en til hovedkort legger også til støtte for Resizable BAR, den nye teknologien som i løpet av våren åpnes for GPU-er og laptop GPU-er og helt gratis og kun ved en fastvareoppdatering øker ytelsen på støttede konfigurasjoner.

Annonse


Og her kommer poenget, for en Samsung 980 PRO 1 TB (2400 kroner) klarte 7 Gb/s lese og over 5 Gb/s skrivehastigheter i CrystalDiskMark.

Dette er en god del mer enn hva PS5 klarer: Sonys konsoll stopper på rundt 5 GB/s ikke-komprimert, men klarer 8 til 9 GB/s om dataene er komprimerte. Vi regner med at samme komprimeringsteknikk kan brukes på PC, i teorien, om det ikke er standard for spill allerede.

Kilde:
Wccftech

Annonse