nvidiaResizablebar
Nvidia skal i løpet av første halvår oppdatere RTX 30-serien til å støtte Resizable BAR på laptop og skrivebords GPU-er.

Annonse


Nvidia skal aktivere teknologi som gjør RTX 30-skjermkortene kjappere

Nvidia skal rulle ut en teknologi som vil øke ytelsen på RTX 30-kort, fra og med 3060, til laptoper og skrivebords GPU-er.

Dette er Nvidias svar på AMD Smart Access Memory

Nvidia forklarer Resizable BAR slik:

“Mens du beveger deg gjennom spillet, så flytter GPU-minne (VRAM) hele tiden teksturer, shadere og geometri via mange små CPU- og GPU-overføringer. Fordi moderne spill er så store, er det snakk om veldig mange oveføringer.

Ved å bruke Resizable BAR, så kan innholdet etterspørres når det trengs, og sendt i sin helhet – på den måten kan CPU-en mer effektivt få tilgang til hele fram bufferen, og om flere forespørsler oppstår, kan overføringene skje samtidig, i stedet for å skape kø”.

Annonse


Det spennende er at Nvidia også skal lansere snart

Selskapet sier at RTX 30-laptoper, du vet de fra Alienware og Razer, skal oppgradere sine maskiner med fastvare som legger til støtte for den nye teknologien.

Det samme gjelder GPU-er til gaming-maskiner der GPU-partnerne i samarbeid med Nvidia skal lansere nye VBIOS-versjoner for eksisterende RTX 30-skjermkort i mars.

Også hovedkort må oppdateres, så Nvidia samarbeider med ASUS, ASRock, EVGA, GIGABYTE og MSI. Også AMD CPU-er vil bli støttet. GeForce-driveren med støtte for dette lanseres sent i februar.

Our Game Ready Driver with Resizable BAR support will be released alongside the GeForce RTX 3060 in late February. Stay tuned to GeForce.com for further details.

Mens AMD forklarer sin måte å gjøre det på, slik:

“Konvensjonelle Windows PC-er sine CPU-er har kun tilgang til en liten del av VRAM-en samtidig, noe som forringer ytelsen. Med AMD Smart Access Memory, så nyttes hele informasjonskanalen for å dra nytte av VRAM-en og ved å bruke båndbredden til PCI Express for å fjerne flaskehalser og for å øke ytelsen.”

Slik fungerer AMD Smart Access Memory (Ryzen 5000 og Radeon 6000):

Selv med AMDs egne tall er ikke forbedringen dramatisk, men gratis:

Dette er maskinvaren som er støttet:

Kilder:
Nvidia
AMD

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse