ferrarijonyive
Ferrari Monza SP2.

Annonse


Jony Ive kan bli Ferrari-sjef!

Apple CFO (”Chief Financial Officer”) Luca Maestri og tidligere Apple ”Chief Design Officer” Jony Ive er ifølge rapporter to kandidater som vurderes til den nylig åpnede stillingen som administrerende direktør for Ferrari.

Journalist: Joar Are Lyngaas.

Er mangelen på en Apple-bil årsaken til at Ive sluttet hos Apple?

En artikkel fra Reuters viser at tidligere administrerende direktør for Ferrari, Louis Camilleri gikk av med pensjon med umiddelbar effekt på torsdag 10. desember.

Camilleri sin pensjon ble annonsert på grunnlag av «personlige årsaker». Ingen flere detaljer har kommet til overflaten. Formann John Elkann vil lede Ferrari på en midlertidig basis frem til en permanent etterfølger er hentet inn.

Annonse
Hvem kan vel glemme F40?

Interessant at kjente Apple-profiler blir vurdert for jobben

Luca Maestri har jobbet som Apple sin CFO siden 2014, og jobbet før dette som selskapets visepresident for finans. Jony Ive sluttet i Apple tilbake i 2019 etter å ha jobbet der i 30 år, da han sluttet holdt han tittelen som «Chief Design Officer» og står som kjent bak designet til blant annet iMac, iPod og iPhone.

Jony Ive har siden den tid etablert sitt eget designselskap, kalt «LoveFrom».

Apple er en klient av nylig etablerte «LoveFrom», men hva de to selskapene samarbeider med er uklart. AirBnB annonserte nylig et samarbeid med Jony Ive og hans selskap «LoveFrom», samarbeidet skal vare i mange år etter avtalen.

Vi får se om uttalelsene til italienske medier, sitert av Reuters, holder noe vekt. Helt uavhengig av det, så er det interessant at to ledere fra nettopp Apple vurderes for den nye jobben som administrerende direktør i bilselskapet Ferrari.

Ive forlot Apple sommeren i fjor:

Kilder:
9to5Mac
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse