ipadair
Dette er nye iPad Air som er en iPad Pro.

Annonse


Dette koster nye iPad Air med Apple A14 – iOS 14 lanseres i morgen

Vi har lenge hatt en følelse av at Apple kommer til å annonsere iPhone 12-serien i kveld, men ikke lansere den før i oktober, eller kanskje ikke før i november hva angår Pro-modellene og/eller Pro Max.

Oppsummert

 • Pad Air (lanseres neste måned) har A14-brikke og iPad Pro-design og funksjoner, men mangler FaceID. Har ikke 120Hz-panel som Pro.
 • .iPad 8 har A12-brikkesett
 • Watch Series 6 og SE – watchOS 7 lanseres 16. september.
 • Apple One.
 • iOS 14 og iPadOS 14 lanseres også i morgen. Det samme gjør tvOS 14.

Se priser per produkt i artikkelen.

Dette er helt nye iPad Air som ser ut som iPad Pro – har TouchID, USB C og Apple Pencil-støtte som Pro

TouchID er bakt inn i på-knappen, i stedet for FaceID.

iPad Air blir det første produktet som får A14-brikken, også dette var ryktet på forhånd. Ingen overraskelser så langt.

Annonse


Priser:

 • Nye iPad Air blir tilgjengelig for bestilling neste måned på apple.com og på Apple Store-appen i 30 land og regioner, inkludert i USA. Wi-Fi-modeller av iPad Air koster fra 6 990 NOK, og Wi-Fi + Cellular-modeller koster fra 8 490 NOK. De sendes ut neste måned. Nye iPad Air med 64 GB og 256 GB lagringsplass vil være tilgjengelig i fem lekre finisher: sølv, stellargrå, rosegull, grønn og himmelblå.
 • iPadOS 14, det kraftige operativsystemet som er spesialutviklet for iPad, følger gratis med nye åttende generasjons iPad og nye iPad Air og blir tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering i morgen for alle iPad Pro-modeller, iPad og nyere, femte generasjons iPad og nyere og iPad mini 4 og nyere. 
 • Andre generasjons Apple Pencil for iPad Air, som kan kjøpes separat, er tilgjengelig for 1 499 NOK.
 • Magic Keyboard for iPad Air-brukere og Smart Keyboard Folio kan kjøpes separat for henholdsvis 3 790 NOK og 1 990 NOK begge med layouter for mer enn 30 språk, inkludert forenklet kinesisk, fransk, tysk, japansk og spansk.
 • Smart Folio-deksler for iPad Air er tilgjengelig for 899 NOK i svart, hvit og tre nye sesongfarger: dyp marineblå, kyprosgrønn og rosa sitrus.

Apple bruker ganske mye tid på å sammenligne iPad-ene mot Windows-maskiner:

iPad 8

iPad 8 bruker A12-brikken. Apple mener at denne iPad-en er “to ganger kjappere enn en bestselgende Windows-laptop”.

Priser:

 • Nye iPad (8. gen.) er tilgjengelig for bestilling fra og med i dag på apple.com og på App Store-appen i mer enn 25 land og regioner, inkludert USA. iPad blir tilgjengelig fra fredag 18. september med en startpris på 3 990 NOK for Wi-Fi-modellen og 5 490 NOK for Wi-Fi + Cellular-modellen. Den er tilgjengelig i finishene sølv, stellargrå og gull, og med 32 og 128 GB.
 • iPadOS 14, det kraftige operativsystemet som er spesialutviklet for iPad, følger gratis med nye åttende generasjons iPad og nye iPad Air og vil være tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering onsdag 16. september for alle iPad Pro-modeller, iPad Air 2 og nyere, femte generasjons iPad og nyere og iPad mini 4 og nyere.
 • Apple Pencil (1. gen.), som er tilgjengelig som tilleggsutstyr, er kompatibel med iPad (8. gen.) og koster 1 099 NOK.
 • Smart Keyboard for iPad, som er tilgjengelig som tilleggsutstyr for 1 790 NOK, støtter mer enn 30 språk, inkludert forenklet kinesisk, fransk, tysk, japansk og spansk.
 • Smart Cover-deksler for iPad koster 529 NOK og fås i hvitt og sesongens tre nye farger: dyp marineblå, kyprosgrønn og rosa sitrus.

Den nye iPad-en kan bestilles i dag og leveres fredag.

iPadOS 14 er selvsagt støttet:

Apple One

Tjenesten samler en rekke av Apples tjenester, som Music og News, i et samle-abonnement.

Apple:

Apple presenterte i dag Apple One, som samler alle Apples abonnementstjenester i ett enkelt abonnement, inkludert Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og iCloud. Med ett abonnement kan kunder i over 100 land og regioner få favorittjenestene sine fra Apple på alle favoritt enhetene sine, inkludert iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV og Mac.

«Apple One gjør det enklere enn noensinne å abonnere på Apples tjenester, inkludert Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud og mer», sier Eddy Cue, ansvarlig for internettprogramvare og -tjenester hos Apple. «Med Apple One har du tilgang til det beste av Apple-underholdning på alle favoritt enhetene dine med ett enkelt abonnement.»

Fra høsten av får kunder med Apple-abonnementer anbefalt et Apple One-abonnement som passer for dem, slik at de kan registrere seg med ett trykk fra en hvilken som helst Apple-enhet og få enda mer for pengene. 

 • Individuelt abonnement inkluderer Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 50 GB iCloud-lagringsplass for 165 NOK per måned.
 • Familieabonnement inkluderer Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 200 GB iCloud-lagringsplass for 225 NOK per måned og kan deles med opptil seks familiemedlemmer. 
 • Premiumabonnement (der det er tilgjengelig) inkluderer Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og 2 TB iCloud-lagringsplass og kan deles med opptil seks familiemedlemmer.

Apple Watch Series 6 norske priser

 • Apple Watch Series 6 (GPS) fra 4 690 NOK, og Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) fra 5 890 NOK.
 • Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) kan bestilles i dag fra apple.com og i Apple Store-appen og er tilgjengelig fra fredag 18. september i USAPuerto Rico og 27 andre land og regioner.
 • Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) kan bestilles i dag fra apple.com og i Apple Store-appen og er tilgjengelig fra fredag 18. september i USAPuerto Rico og 21 andre land og regioner. Se operatørtilgjengelighet på apple.com/no/watch/cellular.

SE:

 • Apple Watch SE (GPS) fra 3 290 NOK og Apple Watch SE (GPS + Cellular) fra 3 790 NOK.
 • Apple Watch SE (GPS) kan bestilles i dag på apple.com og på Apple Store-appen, og den er tilgjengelig fra fredag 18. september i USA, Puerto Rico og 27 andre land og regioner.

“watchOS 7 blir tilgjengelig for Apple Watch Series 3 og nyere fra 16. september og krever iPhone 6s eller nyere med iOS 14 eller nyere. Ikke alle funksjoner er tilgjengelige på alle enheter.”

Apple Watch

Series 6 får måling av oksygen i blodet ved hjelp av infrarødt lys og avanserte algoritmer, En egen liten app utfører testen på noen sekunder, og den kan måle nivåene mens du sover. Koster fra 399 dollar.

Klokkene kan forhåndsbestilles i dag og leveres på fredag.

Apple Watch SE er som tidligere ryktet en rimeligere Watch. Klokka bruker Series 5-brikken. Pris: 279 dollar.

Apple Fitness+ inneholder treningsvideoer i en rekke kategorier.

Series 6 har S6-brikkesett med to-kjerne brikke som er opp til 20 prosent kjappere enn Series 5. Alltid-på-urskiven er mer lyssterk.

Med Family Setup kan en bruker sette opp en ny Watch uten egen iPhone og foreldrekontroll.

Urskiver til surfing, fotografering og leger:

Oppdatert, 17:42:

Mark Gurman, som ofte vet hva han snakker om, sier som alle andre nei til iPhone 12 i dag, men ja til at A14-brikken debuterer i iPad Air 4 og ikke iPhone. Vanligvis debuterer nye brikker i iPhone først, men altså ikke denne gang.

Det er også hint (i form av et deksel) i retning til en iPhone SE Plus 2020 med nøyaktig samme dimensjoner som iPhone 8 Plus.

Følg med hos oss fra klokka 19:00 for den beste Apple-dekningen

Men “insiderne” mener at det kun er snakk om iPad og Apple Watch i morgen, samt trolig lansering av iOS 14, iPadOS 14 og alle de andre OS-ene bortsett fra macOS Big Sur som lanseres i oktober eller november.

Sistnevnte gir mest mening grunnet avsløring av Mac-er med Apple Silicon i oktober eller november.

Hva er det Telia skal avsløre i dag?

Telia og flere andre telekomselskap skal ha pressekonferanse før Apples, altså norsk tid i dag (vi er tilstede), men hva er det de skal meddele?

Vi tipper mer utbygging av 5G grunnet de nye iPhone 12-modellene med 5G, men ekspertene sier jo noe annet, men hva vet vi?

Det er en mobil-lekker vi ikke har hørt fra på lenge, Evan Blass, som tror på følgende i kveld:

Bloombergs Mark Gurman har ofte rett, og mener det kun er snakk om Watch (samt en rimligere Watch SE), et treningsprogram, iPad Air og Apple One:

Følg avsløringene og hold deg oppdatert hos oss:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse