xboxseriess
Series S er langt billigere enn Series X, men vi håper ikke RAM-en er så billig at den rimeligste konsollen spiller seg ut.

Annonse


Dårlig nytt for Xbox Series S? RAM-en er for treg mener Id Software

Series X har 16GB RAM, Series S 6GB mindre. Noe må ryke for en konsoll som koster under 4000 kroner.

Series S har 10GB med tregere RAM enn Series X, ikke bare mindre av det

Begge konsollene kan forhåndsbestilles 22. september og tilgjengelige 10. november, men ifølge Id bør du handle Series X bare for å få mer RAM (521GB lagringsplass er heller ikke mye – Series X har det dobbelt, og selv det kan bli knapt).

Problemet er ikke bare mengden med RAM, men hastigheten:

Dette mener sjefen for grafikkmotor-programmering (med andre ord er det ingen hvem som helst) hos id Software (tidligere Crytek):

https://twitter.com/axelgneiting/status/1304179692447109120
https://twitter.com/billykhan/status/1304113593898741761

Lavere oppløsninger hjelper, men det vil ikke være nok mener utviklere

Økningen er liten ja, det har han rett i: One-konsollene hadde 8GB RAM med 5 av dem dedikert spillene, mens Serie S har 10GB RAM, men med en såpass svak hastighet mener Gneiting at konsollens ytelse blir vesentlig dårligere.

Annonse
Merk at Id Software for tiden promoterer RTX 30-kortene til Nvidia, og at AMD leverer skjermkortene i Series-konsollene til Microsoft.

Det vil være synd om denne ene tingen gjør konsollen langt dårligere, men vi har jo sett at den er i stand til Gears 5-flerspiller i 120FPS, og konsollen er jo ganske billig.

Vi vet ikke hvor mye dyrere RAM-en er i Series X, men det er grunn til å tro at en stor prosentdel av økningen går til 16GB med kjappere RAM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse