sparkspirat
PIrater i mange land i Europa er nervøse for flere raid og sender nå notiser rundt for å heve sikkerheten.

Annonse


Piratene frykter raid: notis avslører sikkerhetsrutiner for å unnslippe

August var en svært dårlig måned for TV- og film-piratene.

Piratene nervøse for flere stor-aksjoner

For i lengre tid har en stor etterforskning i både New York og Europa siktet seg inn mot piratmiljøet i Europa, og spesielt i de nordiske landene, deriblant Norge, for ifølge tiltalen fra New York er det en nordmann som skal være høyt oppe i piratmiljøet:

“Gruppen skal ha fått tak i filmene ved å lure distribusjonsselskap i USA til å sende dem fysiske kopier. En av de som er tiltalt er altså nordmannen Umar Ahmad (39).”

Er tallet nærmere 50 stengte piratsider?

Fordi deler av dokumentene fra New Yorks påtalemyndigheter stammer fra januar, er dette en stor aksjon de nok har gransket lenge, kanskje i mange år, og som Eurojust og Europol også er med på.

Annonse


Nå kan TorrentFreak avsløre at en intern notis i piratgruppene, eller “The Scene” som piratene omtaler samfunnet som, at det ifølge den anonyme forfatteren så er 29 piratsider (i alt 60 servere, ifølge påtalemyndigheten) i totalt 14 land tatt. Det er snakk om gruppene SPARKS, GECKOS, DRONES, ROVERS og SPLiNTERS.

Det kan være flere stor-raid på gang

Det er ukjent hva som skjer akkurat nå, men det er mistanker om at den hemmelige pirat-aksjonen ikke er ferdig med å arrestere involverte, og at tallet stengte sider er nærmere 50 enn 30.

Interessant er notatet TorrentFreak har fått tak i som detaljerer hvordan piratene oppfordrer til økt sikkerhet og hvordan man gjør det.

Blant annet oppfordres det til økt kommunikasjonssikkerhet på IRC etter at en person i Frankrike muligens skal ha blitt tatt grunnet for svake sikkerhetsrutiner.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse