USA og en rekke Europeiske myndigheter har raidet mange stor-pirater i Europa, også Norge.

Annonse


Mistenkt norsk storpirat tiltalt

Pirat-miljøet er fremdeles svært aktivt, selv om landskapet har endret seg mye og mange bruker lovlige strømmetjenester for film og musikk.

Oppdatert,

I tiltalen mot nordmannen (fra januar 2020) heter det blant annet at

“Umar Ahmad, også kjent som “Artist”, ulovlig organiserte disker med opphavsrettbeskyttet materiale å bli plukket opp, postet, eller levert fra distribusjon i Manhattan, Brooklyn og New Jersey, til andre medlemmer av Sparks Group før den offisielle lanseringen med den hensikt å kompromittere opphavsrettsbeskyttelsen på diskene og kopiere og distribuere innholdet på et datamaskinnettverk der offentligheten har tilgang”.

Annonse


Pirat-innholdet skal ha blitt merket med blant annet “SPARKS,” “DRONES,” “ROVERS,” “GECKOS,” og “SPRINTER”.

Store deler av “the scene” tatt?

Påtalemyndigheten i New York har samarbeidet med 18 land, Eurojust og Europol for å stoppe en rekke servere “kontrollert av Sparks Gruppen”, ifølge Justice.gov.

Serverne var å finne i USA, Europa og Asia, og det er utført raid også i Norge og Sverige. Ifølge TorrentFreak skal det også ha blitt aksjonert i Nederland og Sveits.

Umar Ahmad (les dokumentet), som går under kallenavnet “Artist”, er nordmannen som er siktet i saken:

Stor etterforskning over lengre tid

“Sparks Group bruker disse serverne for ulovlig å lagre og formidle opphavsrettsbeskyttet innhold til sine medlemmer i hele verden”.

TorrentFreak har grunn til å tro at etterforskningen har pågått i lang tid, og kanskje i flere år.

Gruppen skal ha fått tak i filmene ved å lure distribusjonsselskap i USA til å sende dem fysiske kopier. En av de som er tiltalt er altså nordmannen Umar Ahmad (39).

Det er ikke grunn til å tro at piratene har tjent penger på virksomheten som skal ha vært aktiv siden 2011.

Kilder:
TorrentFreak
Justice.gov
Interpol

Annonse