epicgamessony
Sony ønsker å være en tettere Epic Games-partner.

Annonse


Sony og Epic Games blir nære samarbeidspartnere: Sony investerer 2,4 milliarder kroner

Det gir nå mer mening at den svært imponerende Unreal Engine 5-motoren først ble vist frem på PS5.

Betyr dette at PS5 vil få et grafikk-fortrinn?

Epic Games har også skrytt masse av Sonys nye konsoll, og nå vet altså hvorfor. Det skal bli svært spennende å se om det tette samarbeider vil innebære at Sony får et grafikkfortrinn med ekstrahjelp fra Epic Games – om ikke, hva er vitsen for Sony? Ok, så er et fotfeste i Fortnite viktig, men vi håper det er snakk om mer enn som så.

Dette er dårlig nytt for Microsoft som nå kanskje også bør investerer i en større grafikkmotorplattform for å sikre at deres økosystem ikke faller etter om det skulle vise seg at Epic Games har noen magiske triks de kun ønsker å dele med selskap som betaler dem et par milliarder kroner.

Milliardene gir under 2 prosent eierskap

For pengene får ikke Sony mer enn 1,4 prosent av selskapet, noe som betyr at Epic Games er verdsatt til intet mindre enn 17,86 milliarder dollar, 170 milliarder kroner.

Annonse


Det er også verdt å merke seg at Epic Games Tim Sweeney, nå som dette er kjent, sier at de ønsker å skape underholdning på tvers av spill, TV og musikk. Dette har vi allerede sett starten på så smått med musikk-opptredener i Fortnite og filmkvelder.

Låser ikke Unreal Engine 5 til Sony

Epic sier at de fremdeles skal være tilgjenglig på andre plattformer, det sier seg jo selv med under 2 prosent Sony-eierskap, men som sagt er dette en spennende utvikling og det kan jo hende at Sony dumper inn mer penger i Epic og Unreal Engine etterhvert for å presse Microsoft ytterligere. Hva skjer om Sony klarer å sikre seg eksklusiv kontroll over Unreal Engine? Trolig har de ikke råd.

Konsollkrigen har for lengst startet, men nå ble den enda mer spennende.

Kilde:
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse