ps5unrealengine5
Dette er Lumen in the Land of Nanite, en teknologidemo som kjører på Playstation 5 utviklermaskinvare.

Annonse


Unreal Engine 5 er UTROLIG på Playstation 5

Epic Games har kunngjort neste generasjon grafikkmotor, noe som er en stor begivenhet.

Utrolig grafikk

For dette er så langt fra en 0,1-oppdatering man kan komme: nå hopper de til helt nye versjon 5.0.

Epic Games om teknologien:

“Et av målene våre i denne neste generasjon er å oppnå fotorealisme på nivå med film-CG og det virkelige liv, og gjøre det mulig for utviklingsteam i alle størrelser gjennom svært produktive verktøy og innholdsbiblioteker og få det til.”

Demoen under kjører på en utviklerversjon av Playstation 5 og all video er hentet på vei ut av maskinen – altså ikke noe tull her.

Annonse


Demoen heter “Lumen in the Land of Nanite”:

Neste generasjon lanseres neste år

“Nanite virtualisert mikropolygon-geometri frigjør kunstnere til å lage så mye geometrisk detalj som øyet kan se. Nanite virtualisert geometri betyr at filmkvalitets-kildeobjekter bestående av hundrevis av millioner eller milliarder polygoner kan importeres direkte til Unreal Engine – alt fra ZBrush-skulpturer til fotogrammetri-skanninger til CAD-data – “it just works”. Nanittgeometri blir strømmet og skalert i sanntid, slik at det ikke er flere polygon-tellebudsjetter, polygon-minnebudsjetter eller rendering-tellebudsjetter; det er ikke nødvendig å bake detaljer til vanlige kart eller manuelt forfattet LOD-er; og det er ikke noe tap i kvalitet.”

Kort oppsummert er Lumen den globale skygge- og lys-plattformen, mens Nanite gjør det mulig for utviklerne og direkteimportere svært høyoppløselige teksturer uten å måtte krympe dem.

Epic Games forklarer at Unreal Engine 4.25 allerede støtter neste generasjonskonsoller, men dette er altså den ekte stor-oppgraderingen som vil være med oss i mange, mange år fremover.

Versjon 5 lanseres som testversjon tidlig neste år og lanseres i endelig versjon sent 2021 med støtte for neste generasjonskonsollene, dagens konsoller, PC, Mac iOS og Android.

Epic avslører også at Fortnite, bygget med Unreal Engine 4, lanseres på de nye konsollene når de lanseres i løpet av julen.

Kilde:
Epic Games

Annonse


Annonse


Annonse