unrealengine5
Epic Games og Sony samarbeider ekstra tett før lanseringen av PS5 og Unreal Engine 5 som kommer neste år.

Annonse


Epic skryter Playstation 5 opp i skyene

Epic Games og Sony har samarbeidet ekstra tett om den nye grafikkmotoren Unreal Engine 5.0 som ble vist frem for første gang på en PS5-utviklerkonsoll i dag.

Epic Games har samarbeidet med Sony om PS5-lagringssystemet i flere år

Det er ingen tvil om at også Xbox Series X vil klare å nå de samme grafikknivåene, og om den skulle være svakere på en ting, og bedre på noe annet, skalerer uansett UE 5.0 helt ned til hva mobiler er i stand til, noe som gjør det enkelt å skalere.

PS5 sin M.2-disk er en “game changer”

Epic Games-sjef Tim Sweeney har snakket med The Verge i forbindelse med lanseringen av den imponerende teknologi-demoen, og skryter spesielt av PS5 sin utrolig kjappe M.2-disk som knuser alt som er å finne i den jevne gamer PC og selvsagt dagens konsoller. Ifølge Sweeney er disken så kjapp at den vil drive ytelsesforbedringer også på PC.

Det er jo ikke det at man i teorien ikke kan skaffe slike disker til PC allerede, men poenget er at M.2-disken i PS5 er direkteoptimalisert mot hele systemet, inkludert hvordan spiller lastes og lagres. Dette gir ytterligere forbedringer der man nærmest kan eliminere lastetider og tegne mye større verdener.

Annonse
GPU-kraft alene er ikke det viktigste for neste generasjon

Sweeney påpeker at PS5 “har en enorm mengde GPU-kraft, men også en stor økning i lagrings-båndbredde, noe som vil være helt kritisk”.

“Det er en ting å tegne alt som får plass i minne”, forklarer Sweeney, men påpeker at det er mye mer imponerende å kunne tegne en verden som kanskje er på flere titalls GB, i sanntid.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse